Tutuklu Barış Anneleri Tahliye Edildi

Aralarında tutuklu 5 Barış Annesi’nin de bulunduğu 14 kadının yargılandığı davanın ilk duruşmasında, Barış Anneleri tahliye edildi.

İstanbul 35. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmayı Özgürlükçü Hukukçular Platformu ve çok sayıda avukat takip etti.

Kadınlar Kürtçe savunma verme talebinde bulundu ancak mahkeme başkanı Türkçe biliyorlarsa Türkçe savunma vermelerini istedi.

Savunmasına başlayan Aynur Taşdöğen, kendisine yöneltilen suçlamaların üzerinden 7 yıl geçtiği için hatırlamadığını söyledi. Mahkeme başkanı, MİT tarafından Paris’te katledilen Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez’in cenazelerinin İstanbul’da karşılanmasını ise “eylem” olarak nitelendirdi.

Canşah Çelik ise, 2012 yılında BDP Parti Meclisi üyesi olduğunu ve basın açıklamalarına katıldığını belirterek,” Yaptıklarımız suç ise neden 7 yıl beklendi?” diye sordu

Barış Annesi Rihan Akgül Kürtçe savunma yaptı ve 2012’de açlık eylemlerine destek için yapılan eylemlere insani ve vicdani  duygularla katıldığını dile getirdi

Barış Annesi Fatıma Kaya da savunmasında suçlamaları kabul etmediğini dile getirdi ve tutuksuz yargılananların da savunma yapmasının ardından 5 tutuklu Barış Annesi tahliye edilerek duruşma 27 Aralık tarihine ertelendi.