Güvenlik Soruşturması Bahanesiyle İşe Alınmayan Boran Atıcı Basın Açıklaması Gerçekleştirdi

KPSS ile zabıta olarak atandığı Kadıköy Belediyesi’nde “Güvenlik Soruşturması” bahanesiyle 15 aydır keyfi bir şekilde işe alınmayan Boran Atıcı, direnişinin 8’nci gününde.

Aynı zamanda bir Gezi direnişçisi olan Atıcı, hakkında Gezi’ye dair bir dava olduğu bahanesiyle 15 aydır işe kabul edilmiyor. Atıcı yaklaşık 1 haftadır Belediye önünde oturma eylemi yapıyor.

Geçtiğimiz günlerde gerçekleştireceği basın açıklaması için çağrı yapan Atıcı, kendisiyle dayanışmaya gelenlerle birlikte gerçekleştirdiği eylemde basın açıklamasını okudu. Açıklamasında, belediyenin, Emniyet Müdürlüğü’nün yorumlarına dayanarak kendisine adeta suçluymuş gibi muamele ettiğini vurguladı.

Basın açıklamasından sonra sözü 2 yıldır güvenlik soruşturması yüzünden ataması gerçekleşmeyen sağlık emekçisi Berfin Aslan aldı ve başından geçenleri anlattı.Suçumuz varsa hapse atsınlar, yoksa işimizi geri versinler diyen Aslan, “Onlar bu utançla başlarını yerden kaldıramayacak ama bizim başımız dik olacak” dedi.

Aslan’dan sonra sözü, tıpkı Atıcı gibi, güvenlik soruşturması bahanesiyle AKP’li Zeytinburnu Belediyesi’nde çalıştığı işinden atılan ve 158 gündür direnişte olan Kenan Güngördü aldı.

AKP ile CHP’nin zihniyetlerinin aynı olduğunu dile getiren Güngördü, “birleşmezsek mücadeleyi kazanamayız”, dedi.