Milli Eğitim Seminerinde Yeşilçam Oyuncularına Hakaret

Avcılar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde öğretmenler için hazırlanan bir seminerde Yeşilçam filmlerine ve oyuncularına hakaret edildi.

Mürşid Ağa Bağ ismindeki bir oyuncu, gerçekleştirdiği “Sanat ve Toplum” başlıklı seminerde Yeşilçam emekçilerine hakaretler yağdırdı.

Fatma Girik’in filmlerinden seçtiği “erotik” sahneleri izleten bağ, Yeşilçam’ın ahlaki değerlere uygun olmadığını ve sanat anlayışının kötü olduğunu dile getirdi. Müjdat Gezen ve Yıldız Kenter hakkında konuşmaya başlayan Bağ, Gezen için alkolik ve tacizci dedi.

Salonda bulunan Eğitim-Sen’li öğretmenler Bağ’ın sözlerine tepki gösterdi ve hakaret ettiğini söyleyerek salondan ayrıldı.

Seminerin gerçekleştiği okulun müdürü, katılımın zorunlu olduğu seminerden ayrılan öğretmenleri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ihbar etti

Eğitim Sen olarak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne seslenen Eğitim Sen 7 Nolu Şube Başkanı Özlem Tolu “Hangi protokol, hangi gerekçe, hangi amaçla böyle bir insanı bu semineri öğretmenlere vermek üzere çağırıyor ve öğretmenlerin katılımını zorunlu kılıyorsunuz?” diye sordu.