Aborjinleri Yok Sayan Marşı Okumayan 9 Yaşındaki Çocuğa Disiplin Cezası

Avustralya’da 9 yaşındaki Harper Nielsen, Avustralya marşında yerli halkların yok sayıldığını belirterek, marş sırasında ayağa kalkmayı reddetti. Okul yönetimi ise ayrımcı marşı okumayı reddeden kıza disiplin cezası vermek üzere.

Daha yaşlı oldukları için yaşlıların kurallarına uyan biri olmadığını söyleyen çocuk, Avustralya marşının tamamen beyaz ırkı kastettiğini söylüyor. Yerli kültürünü de yok sayan marşta bulunan “We are young”(Biz genciz) ifadesinin, adayı keşfeden İngilizleri kastettiğini ve 50 bin yıllık bir geçmişi olan Avustralya Aborjinlerini görmezden geldiğini söyledi.

Okul yönetimi ise, beyaz tarihlerini empoze edemedikleri öğrenciye öğle yemeğinde dışarı çıkmama cezası verdi. 4. sınıf öğrencisi Nielsen okuldan uzaklaştırma ve disiplin cezası da alabilir.

Nielsen’ın anne ve babası kızlarının yanında olduklarını ve onunla gurur duyduklarını belirttiler.

Faşistler Hedef Gösterdi

Liberal Ulusal Parti Milletvekili Jarrod Bleijie, küçük kızın yaptığı eylemi “saçma” olarak niteledi ve aileden ulusal marşı gururla söylemelerini istedi. Eğer aynı hareketleri sürdürmeye devam ederse daha fazla uzaklaştırma cezası almasını talep etti.

Göçmen karşıtı fikirleri ve ırkçı söylemleriyle bilinen, Tek Ulus Partisi’nin faşist lideri Pauline Hanson ise Nielsen’ın yanlış yolda olduğunu, bundan ailenin sorumlu olduğunu ve çocuğun beyninin yıkanmış olduğunu söyleyerek adeta nefret kustu.