Çalışma Koşulları Sebebiyle Eylem Başlatan 3. Havalimanı İşçilerine Jandarma Saldırısı

3. Havalimanı inşaatında çalışan işçiler, yaşanan iş cinayetleri ve kötü çalışma koşulları sebebiyle şantiyede eylem başlattı. Jandarma, bir süre sonra işçilere biber gazıyla saldırdı.

3. Havalimanı inşaatı işçileri; iş cinayetleri, pire salgını, yemek ve barınmanın kötü koşullarda gerçekleşmesi sebebiyle bugün saat 06:30’da eyleme başladı. Yüzlerce işçi, şantiye önünde toplanıp servislerin şantiyeden çıkmasını engelledi.

Patronlar hoparlörden yaptıkları anons ile eyleme katılan işçilerin cezalandırılacağı yönünde tehditler savurdu. bu tehditlere aldırış etmeyen işçiler hoparlörün kablolarını kestiler. Bununla da yetinmeyen patronlar, video çekimi yapan işçilerin de cezalandırılacağını söyledi.

İşçiler, şimdiye kadar çok sayıda iş kazasında yaralanan ve iş cinayetlerinde yaşamını yitiren işçilerin olduğunu ancak bunlardan hiç bahsedilmediğini söyledi.

“Son günlerde 2 arkadaşımız çatıdan düştü, biri ameliyatta. Çalışma koşullarımız çok kötü. Tahtakurusundan uyuyamıyorsun. Her gün 1 saat yağmur altında servis bekliyoruz”

“Her gün iki ölü çıkıyor. Her gün yaralı arkadaşlarımız var. Şişli Etfal’de yatıyor bir tane arkadaşımız. Bize yoğun bakımda olduğu söylendi fakat bilgi alamıyoruz.”

Eyleme Jandarma Saldırısı

Jandarma, gittikçe büyüyen eyleme ve yürüyüşe “kanunsuz” diyerek saldıracağını ilan etti ve bir süre sonra biber gazı ve TOMA’larla saldırmaya başladı. Saldırıyla eş zamanlı olarak işçilerin kaldığı koğuşlara giren jandarma, işçilere tehditler savurdu.