Muhalif Pussy Riot Grubunun Üyesi Verzilov Zehirlendiği İçin Almanya’da Tedavi Altına Alındı

Putin’e karşı eylemler yapmasıyla bilinen Punk müzik grubu Pussy Riot üyesi Piotr Verzilov geçen hafta Salı günü hastalanmıştı.

Piotr Verzilov’un da üyesi olduğu Pussy Riot, özellikle Putin karşıtı eylemleri ile biliniyor. 

Verzilov’un eski eşi ve grup üyesi Nadya Tolokonnikova, geçtiğimiz hafta Salı gününden beri hasta olan Verzilov’un zehirlendiğini belirtmişti. Pazar günü ise Verzilov’Un arkadaşları tarafından yapılan açıklamada, Verzilov’un yürüme, görme ve konuşma kabiliyetini yitirdiği öğrenildi.

Rusya’da düzenlenen Dünya Kupası finalinde sahaya giderek eylem yapan grup üyelerinin de arasında bulunan Verzilov, 15 gün hapis cezası almıştı.

Verzilov, Rusya’da can güvenliği olmadığı için, Barış İçin Sinema Vakfı’nın da desteğiyle Berlin’de bir hastaneye nakledildi. Verzilov, Charite Hastanesi Toksikoloji Bölümü’nde tedavi altına alındı ve büyük ihtimalle ‘sinir sistemini etkileyen bir madde’ ile zehirlenmiş. Tedaviyle beraber durumu daha iyiye gidiyor.

Tolokonnikova, bunun bir suikast girişimi olduğunun  artık kesin olduğunu ve Verzilov’un  iyileşir iyileşmez mücadelesine devam etmek için Rusya’ya geri döneceğini söyledi.