Altı Aydır Maaşları Ödenmeyen Yeşil Holding İşçileri Eylemde

Konkordato ilan eden Yeşil Kundura’nın sahibi Yeşil Holding’e ait Yeşil GYO’da işçiler altı aydır maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle şirketin İstanbul Cevizlibağ’da bulunan genel merkezi önünde eylem gerçekleştirdi.

Şirkete ait Beylikdüzü’deki İnnovia 4 inşaatında çalışan 600’e yakın işçi olduğu ve bu işçilerden yaklaşık 160’ının eyleme çıktığı, geri kalan işçilerin ise memleketlerine döndüğü öğrenildi.

Eylemdeki işçilerden Kılıç Koç şunları söyledi:

“Eylem yerindeyiz. Ama kimse bizle daha görüşmediği için bir şey diyemiyoruz. Arkadaşlar da yavaş yavaş toplanıyor tekrar. Altı aylık bir süre içerisinde herhangi bir ödeme alamadığımız gibi herhangi bir yetkiliye de ulaşamıyoruz.” “İnşaatta 600 kişi çalışıyordu. Net 600. Eyleme çıkan kişi sayısı ise 150-160 kişi. Çünkü arkadaşların çoğu memleketlerine geri dönmek zorunda kaldılar.

“Önce şantiyeye olan yemekhaneleri üzerimize kapattılar, yemek firmalarını şantiyeden çıkmaya zorladılar, kimseye yemek çıkmıyor. Şantiye alanında, kamp alanında işçileri açlıkla sınıyorlar ki ya aç kalıp gitsinler ya da paraları daha çabuk bitsin de öyle gitsin. Bir an önce burayı terk edip gitsinler amacıyla elektrikleri, suları bile kapattırdılar.”

“İşçileri gönderip istedikleri gibi at koşturabileceklerini sandılar ama bizde en azından emeğimizin karşılığını alalım diye eylem başlattık. Kendi memleketimizde çok kötü koşullar altında yaşıyoruz. Dün gece il emniyet müdür yardımcı ve CHP’li bir vekil geldi. Onlar yöneticilerle telefonlaştılar. Bize de bugün dağılın, yarın tekrar toplanırsınız, bizzat biz sizi görüştüreceğiz dediler. Bizde o nedenle dün 11 gibi oradan ayrıldık, şu an tekrar toplanıyoruz. Ama bina önünde polis var, çevik kuvvet de var barikat kurulmuş, kale gibi çevrilmiş, binaya almıyorlar.”

Kaynak:  Bianet