Tanzanya’da Feribot Faciası: 200’den Fazla Kişi Yaşamını Yitirdi

Tanzanya’da bulunan Victoria gölü üzerinde sefer yapan 100 kişilik bir feribot, kapasitesinin çok üstünde yolcu taşıdığı için ağırlığa dayanamayarak battı.

Bugorora ile Ukala adaları arasında yolcu taşıyan feribot perşembe günü ağırlığı kaldıramayarak battı. Olay, gemi Ukala’ya yanaştığı sırada yolcuların tek bir tarafa doğru yığılması sonucunda gerçekleşti.

Gemi battığı sırada bazı balıkçılar yaklaşık 20 kişiyi kurtarmayı başardı ama yolcuların büyük çoğunluğu gemiden çıkamadı. Kazadan sonra 210 kişinin cansız bedenine ulaşıldı.

Gemiden Bir Kişi Kurtarıldı

Arama kurtarma çalışmalarının ikinci gününe girerken bugün geminin motor bölümünde bir kişi sağ olarak kurtarıldı. Gemide mühendis olarak çalışan kişi, kendisini motor dairesine kapattıktan sonra bir hava boşluğunda hayatta kalmayı başarmış. Kurtarılan kişinin durumu hala ciddiyetini koruyor.

Kazadan sonra, geminin fazla yolcuyla sefer yapmasından sorumlu olan herkesin gözaltına alınacağı duyuruldu ve geminin kaptanı gözaltına alındı. Ancak gerçekleşen bu gözaltılar devletin göz boyamasından ibaret. Çünkü Tanzanya’da daha önce de böyle kazalar yaşanmış ve bölgedeki feribotların bakımdan geçirilmesi daha önce de gündem edilmiş ancak bunlara dair bir adım atılmamış. Tanzanya devleti, oraya günah keçisi atarak kendisi kadar sorumlu olmayanları en büyük sorumlu ilan etmeye çalışıyor.