Dubai’de Cinsel İşkenceden Kurtulmak İçin Camdan Atlayan Kadın 3 Ay Tutsak Edildi

Geçtiğimiz Mart ayında, modellik mesleğini devam ettirmek için Dubai’ye taşınan Rus model Ekaterina Stetsyuk, patronunun cinsel işkencesinden kurtulmak için 6’ncı kattan atladıktan sonra hastane tedavisi sürdüğü sırada gözaltına alınıp 3 ay boyunca tutsak kaldı.

Başından geçenleri aktaran kadın, 39 yaşındaki patronunun ofisine gittikten bir süre sonra aldığı cinsel ilişki teklifini reddettiğini ve adamın kendisine şiddet uygulamaya başladığını söyledi.

Ofisten çıkmaya çalışan kadının saçlarından tutup bıçak çeken adam daha sonra kadını soyunmaya zorlamış. Stetsyuk,kendisini boğmaya başlayan erkekten kurtulup bıçakla yaraladıktan sonra 6’ncı kattan atlamış ve bir dükkanın tentesine düşerek hayatta kalabilmiş.

Hastanede Gözaltı

Düşmenin etkisiyle omurgası ve kaburgaları kırılan kadın hastaneye kaldırılmış ve tedavisine başlanmış. Ancak her daim erkeğin sözünü dinleyen devlet, kadının camdan çıplak atlamasını bahane ederek kadını “ahlaka aykırı davranış” yapmaktan ve “cinayete teşebbüs” suçlamasıyla tedavisi sürdüğü sırada gözaltına alıp hapse atmış.

Hapishanedeki diğer kadın tutsakların yardımıyla hayatını devam ettirebildiğini aktaran kadın, yardım almadan tuvalete bile gidemediğini söyledi. Diplomatik görüşmeler sonucunda 3 ay sonra serbest kalan kadının tedavisi sürüyor.

Stetsyuk’un yaşadıkları Suudi Arabistan ve dünyanın her yerinde kadınların maruz kaldığı şiddeti ve baskıyı gözler önüne seriyor.