Kenan Güngördü Yürüyüşünün Beşinci Gününde Sakarya’daydı

Güvenlik soruşturmaları bahane edilerek çalışması engellenen Zeytinburnu Belediyesi işçisi Kenan Güngördü, Ankara’ya olan yürüyüşünün 5. gününde.
Zeytinburnu Belediyesi’nde Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile atılan ve 174 gün boyunca belediye binası önünde eylem yapan Kenan Güngördü’nün “İşimi geri istiyorum” talebiyle Ankara’ya başlattığı yürüyüş devam ediyor. Güngördü’nün başlattığı eyleme güvenlik soruşturması gerekçesiyle Kanuni Sultan Süleyman Hastanesi’nde atılan Sinan Yerdelen de katıldı.
Pazartesi günü İstanbul’dan yola çıkan Kenan Güngördü ve Sinan Yardelen eylemlerinin 5’inci gününde Sakarya Kent Merkezi’nde AKM önünde polis ablukası eşliğinde basın açıklaması yaptı.
Haksız ve hukuksuz bir şeklide işten atıldıklarını söyleyen Güngördü, “Bir cadı avı başlatıldı. Onlardan olmayan, onlar gibi düşünmeyen tüm muhalifler ihraç ediliyor. Biz de binlerce işçiden iki kişiyiz. Ve bugün Ankara’ya yürüyüşümüzün 5’inci günü. Sadece işimizi ve ekmeğimizi istiyoruz. Mahkemelerin verdiği kararlara uymayan AKP ve uzantıları artık mahkeme kurallarını ve kararlarını hiçe sayıyorlar. Kime gideceğimizi bilemez olduk. Mahkemelere gittik. Kazandık. İşimize iade edildik. Ama bu kararlara rağmen 178 gündür eylemdeyiz” dedi.
Kenan Güngördü ve Sinan Yardelen yarın Eskişehir’e varmayı planlıyor.