Papa Franciscus İçin Kürtaj Yaptırmak Kiralık Katil Tutmakmış

Geçtiğimiz aylarda Franciscus’un başında bulunduğu Vatikan’a bağlı olan Katolik Kilisesi’nin 70 yıl boyunca yüzlece çocuğa cinsel işkence uyguladığı ve Vatikan’ın bunları sakladığı açığa çıkmıştı. Papa ise yaşananların üzerine sadece göstermelik bir özür diledi. Franciscus, geçtiğimiz pazar ayininde ise, şeytanın kilisenin peşinde olduğunu ve yaşananların onun yüzünden gerçekleştiğini söyleyerek, Katoliklerden böyle bir şeyin bir daha yaşanmaması için her gün dua etmesini talep etti.

Söyledikleri akla mantığa sığan şeylermiş gibi konuşmaktan asla yorulmayan Franciscus, bugün bir saçmalığa daha imza attı. Haziran ayında kürtajın Nazilerin yahudilere uyguladığı soykırımdan bir farkı olmadığını söyleyen papa, herhalde uzun süredir konuşmadığından olsa gerek bu kez de kürtajın kiralık katil tutmakla aynı şey olduğunu açıkladı.

Vatikan Aziz Petrus Meydanı’nda haftalık konuşmasını gerçekleştiren Franciscus, bir hamileliği sonlandırmanın tıpkı mafyanın yaptığı gibi insanları ortadan kaldırmak için kiralık katil tutmaya benzer bir davranış olduğunu açıkladı. Sözlerini desteklemek için kalabalığa soru şeklinde yönelten papaya insanların verdiği cevap ise HAYIR oldu.

Franciscus, Ağustos ayında Arjantin meclisi tarafından reddedilen kürtaj yasasına da kesinlikle karşı olduğunu duyurmuştu.