Aydınlı Belediye İşçileri 100 Gündür İşleri İçin Direniyor

Aydın Büyükşehir Belediyesi İmar A.Ş’a bağlı olarak şoförlük yapan 9 işçi, Temmuz ayında sendikalı oldukları gerekçesiyle işten çıkartıldı.

DİSK’e bağlı Sosyal-İş Sendikası, Haziran ayından beri İmar A.Ş’de örgütlenme çalışmaları yürütüyordu. Çoğunluğun elde edilmesiyle beraber sendikalaşma için başvuruda bulunan Sosyal-İş’in başvurusu kabul edildi ve toplu iş sözleşmesine hak kazandı. Ancak şirket patronları bu duruma itiraz edip dava açtı ve sendikayı işlevsizleştirmek için işyerinin iş kolunu değiştirmeye çalıştı.

 

Yapılan sendikalaşma başvurusu sırasında, sendikaya örgütlenen bazı işçiler teker teker işten çıkarılmaya başlandı. İlerleyen dönemlerde işten çıkartılan işçilerin sayısı 9’a çıktı.

Sendikanın şirket ile yaptığı görüşmelerde, sadece 2 işçinin “ücretsiz yolcu taşıma”, “servis sırasında telefonla uğraşma” gibi gerekçelerle işten çıkartıldığı ve işçilere savunma dahi yaptırılmadığı öğrenildi.

İşçiler, 100 gündür işe geri alınmak için belediye önünde oturma eylemindeler ve ilerleyen zamalarda DİSK ile beraber bir basın açıklaması düzenleyeceklerini belirttiler.