1 Mayıs 2013’te Dilan Alp’i Başından Vuran Polis, Görüntülere Rağmen “Tespit Edilememiş!”

1 Mayıs eylemlerinin Taksim’de gerçekleştirilmesine dair şimdi de sürmekte olan son yasak, 2013 yılında başlamıştı. Her yıl olduğu gibi 2013’te de devrimciler yasaklara rağmen Taksim’in 1 Mayıs alanı olduğunu söyleyerek eylemler gerçekleştirmişti. Bu eylemler sırasında Dilan Alp, Tarlabaşı’nda polis tarafından başından gaz fişeğiyle vurulmuştu. Ağır yaralanan Alp’in kafatasında kırıklar oluşmuş, iki kez beyin ameliyatı geçirmişti.

Dönemin İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, uzun yıllar tedavi gören Dilan’ı “marjinal, örgüt üyesi” açıklamasıyla hedef göstermişti.

Önce geçen Haziran ayında Dilan’ın İçişleri Bakanlığı aleyhine açtığı tazminat davası İstanbul 10. İdare Mahkemesi’nce reddedildi. Şimdi de polisler hakkındaki soruşturmada takipsizlik kararı verildi. 16 polisin isminin geçtiği soruşturmada bütün polisler Dilan’ı vuran zet tüfeğini kullananın kendileri olmadığını söylediler.

Bunun üzerine verilen karara itiraz eden Alp’in avukatı Gülizar Tuncer, “Dosyadaki görüntülerden Dilan’ın takip edilip kasten vurulduğu açıkça görülüyor” dedi. Tuncer mahkemeye sunduğu itiraz dilekçesinde şu noktalara dikkat çekti:

“Polislerin kask numaralarının kime verildiğinin saklanmış olması kasıtlı olarak yapılan ve amirlerince memurlar suç işlemeye teşvik eden bir durumdur. Savcılık, esas sorumlu konumundaki amirlerin ifadelerini dahi almamıştır.”