Mahle Metal İşçileri Taleplerini Kabul Etmeyen Patronlara Karşı Grevde

İzmir’de bulunan piston fabrikası Mahle’de çalışan işçiler, patronların zam taleplerini kabul etmemesi üzerine greve başladılar.

Gaziemir Ege Serbest Bölge’de bulunan Mahle Fabrikası ve DİSK/ Birleşik Metal-İş Sendikası üyesi işçiler arasında bir süredir toplu iş sözleşmesi görüşmeleri sürüyordu.

550 işçi, patronlardan %30 zam ve yılda 3 defa gıda yardımı talebinde bulundu. Patronlar ise bu talebi reddederek %23 zam verip gıda yardımı yapmayacaklarını dile getirdi. Patronların taleplerini kabul etmemesi üzerine işçiler, aldıkları grev kararını eylem yaparak açıkladı.

Fabrika içinde yürüyüş yapan işçiler, Türkçe ve Almanca yazdıkları pankartlara insanca yaşamaya yetecek bir ücret talep ettiklerini yazdılar.

“Mahle işçisi almış oldukları maaşın yoksulluk sınırının üstüne çıkmasını istiyor. Mahle işçisi ailesine daha iyi bir yaşam sunabilmek için yaşam koşullarını iyileştirmek istiyor. Mahle işçisi hayatını idame ettirebilmek için onuru ile dolaşmak istiyor. Biz fabrikanın tapusunu istemiyoruz. Bizlerin alım gücü daha da düştü. Patronlardan eriyen maaşlara karşı makul bir talepte bulunduk. Ancak Mahle işvereni buna yanaşmadı. Temel talebimiz emeğimizin karşılığını alabilmektir” – DİSK/ Birleşik Metal-İş Şube Başkanı Ali Çeltek

 

 

 

Sendika 60 gün içinde greve çıkabilecek. Öte yandan fabrikada 3 haftadır mesaiye kalmama eylemi ve yemek molalarında eylemler yapılıyor. (İzmir/EVRENSEL)