İşçilere Yetersiz Oldukları İçin İdrar İçirip Hamam Böceği Yediren Patronlara Göstermelik Ceza

Çin’de bulunan bir şirketin patronları, sömürücü hedefleri için “yetersiz” gördükleri işçilere zorla idrar içirip hamam böceği yedirdi.Devlet,görüntülerin açığa çıkmasından sonra patronlara göstermelik 10 gün hapis cezası verdi.

Çin’de bulunan bir ev dekorasyon şirketinde çalışan işçiler, “yetersiz” görüldükleri için patronlar tarafından insanlık dışı muamelelere maruz bırakıldılar. Satış oranlarını beğenmeyen şirket sahipleri, takım liderlerini kemerlerle birbirine dövdürttü ve bazı işçilere zorla hamam böceği yedirip idrar içirtti.

Patronların işkencesi bunlarla da sınırlı kalmamış. Bazı işçiler satış kotasını dolduramadıkları zaman, patronların baskısıyla; saçlarını kazımak, klozet suyu ve sirke içmek, acı sos wasabi yemek ve sokakta prezervatif satmakla cezalandırılmışlar.

İki aydır maaşlarını alamayan işçiler bu sebeple şikayette bulunup istifa dahi edememişler. İşkence görüntülerinin sosyal medya üzerinden yayılması üzerine polis geçtiğimiz hafta 3 şirket patronunu gözaltına aldı. Ancak mahkeme, işkencelerin ardından adeta ödül gibi, patronlara 5-10 gün arası hapis ceza vermekle yetindi.