Google İşçilerinin Tacize Karşı Eylemleri Sonuç Verdi

Kasım ayı başında dünya çapınca yüzlerce Google işçisi, şirket yöneticilerin şirket içinde yaşanan tacizlere yönelik tutumuna yani tepkisizliğine karşı dünya çapında iş bırakmıştı. 1 Kasım günü aralarında Tokyo, Singapur, Londra ve Dublin’in de bulunduğu 50 farklı şehirde “Gerçek değişim için grev” adını taşıyan eylemler yaklaşık 20.000 işçinin katılımıyla gerçekleşmişti.

İş bırakma eylemi sonrası Google yöneticileri konuyla ilgili bir “eylem planı” oluşturduklarını açıkladı. Şirketin CEO’su Sundar Pichai, son iki yılda 13’ü yönetici pozisyonunda olan toplam 48 kişinin işine taciz sebebiyle son verildiğini söyledi ve oluşturulan plana göre, taciz yaşandığı durumlarda soruşturmaların ve sonuçlarının ayrıntılı bir şekilde paylaşılacağını belirtti.

Pichai, “İleride bu tip kaygılarla ilgilenirken daha fazla şeffaflık sunacağız” ifadesini kullanarak artık hiçbir tacizin üzerinin örtülmeyeceğini söyledi. Tüm çalışanların katılması zorunlu olan cinsel taciz farkındalık eğitimlerinin yapılacağı da eklendi.

Google’ın şirket haberlerini paylaştığı blogunda yayınlanan beş maddelik bildiride ayrıca ihtilafların çözümünde şikâyetçi kişilere, arabulucu mekanizmalarına dâhil olup olmama konusunda seçim şansı tanınacağı da belirtildi.