Açık Toplum Vakfı: “Türkiye’de Faaliyetlerimizi Durduruyoruz”

 

Açık Toplum Vakfı, bugün yaptığı açıklamada varolan baskı ortamı nedeniyle “Türkiye’deki Faaliyetlerini durdurma kararı” aldıklarını bildirdi.

“Asılsız İddialar ve Spekülasyonlar”

Vakıftan yapılan açıklamada  “Açık Toplum Vakfı Yönetim Kurulu, Vakıf senedinin 16. Maddesi uyarınca Mütevelli Heyeti’ne Vakfın tüm faaliyetlerini sonlandırmayı teklif etmiştir… Mütevelli Heyeti’nin Vakıf hakkında medyada yer alan asılsız iddia ve ölçüsüz spekülasyonlarının yoğunlaşmasının Vakfın faaliyetlerini sürdürmeyi imkansız kıldığı düşüncesiyle bu teklifi onaylamıştır” denildi.

Erdoğan Hedef Göstermişti

Erdoğan Geçtiğimiz günlerde halen cezaevinde olan ve vakfın yönetim kurulunda bulunan  Osman Kavala’yı hedef göstermişti: “Gezici vandalları yücelten, bunun üzerinden bizi itham eden zırvalar beyan etmiş. Düşünebiliyor musun? Gezi olaylarında teröristlerin finans kaynağı olan bir kişi. Şu anda içerde. Onun arkasında kim var? Meşhur Macar Yahudisi Soros. Bu adam dünyada milletleri bölmek, parçalamakla adeta birilerini görevlendiren, parası bol ve bu paraları da bu şekilde tüketen birisidir. Türkiye’deki temsilcisi de babadan zengin ve bu imkanlarını da bu ülkeyi parçalayıp bölen; işte bu özellikle terör eylemlerine karşı her türlü bu noktada desteği veren kişi. Şimdi içeride. Suçu olmayan herhangi bir şeye karışmamış olanı niçin kalksın da bizim yargımız içeri alsın?”

Öte yandan, bu açıklamanın  ardından sosyal medyada Erdoğan ve Soros’un beraber yemek yedikleri fotoğraflar yayınlandı