Alexis’in Katledilişinin 10. Yılında Yunanistan’da Anarşistler Eylemdeydi

6 Aralık 2008’de arkadaşı Nikos Romanos ile Atina’nın Exarcheia bölgesinde otururken yanlarına gelen polislerden birinin ateş etmesi sonucu yaşamını yitiren Alexandros Grigoropoulos(Alexis)’un katledilişinin 10. yılında Yunanistan genelinde büyük eylemler düzenlendi, polisle çatışmalar yaşandı.

Atina’da dün (6 Aralık) öğle saatlerinde Politeknik önünde toplanan yüzlerce eylemciye polis saldırdı. Polis saldırısına karşı eylemciler direnişe geçti ve polis saldırısı sonucu gözaltına alınanların olduğu öğrenildi. Devamında eylemler Exarchia bölgesinde yoğunlaşırken polis saldırısına karşı direniş ve çatışmalar uzun süre devam etti. Gece yürüyüşü için binlerce kişi Exarchia’da toplanırken bu eyleme de polis saldırdı. Yunanistan polisi Atinada’ki eylemlerde 30 kişinin gözaltına alındığını duyurdu. Polis ters kelepçe ile gözaltına aldığı bir genci kalkanı ile darp etti.

Öte yandan Selanik’te de öğleyin başlayan eylemlere polis saldırdı. Eylemlerde de gözaltına alınan 7 kişiden 1’i ise tutuklandı. Eylemciler polis saldırısına karşı barikat kurarak direnirken eylemler ve çatışmalar gün boyunca devam etti.