Aydın Vali Yardımcısı: “Farz Et Ki Ben Emrettim. Biber Gazından Bir Şey Olmaz”

Jeotermal enerji kuyularına karşı aylardır direnen Aydın Kızılcaköy halkı, bölgeye girmek için jandarmaları da yanına alarak bölgeye gelen şirket yetkililerinin saldırısına maruz kaldı. Jandarmaya ve şirket yetkililerine direnen halkla konuşan Aydın Vali Yardımcısı Mustafa Hulusi Arat, köylülere “Yasal izin olmadan hiçbir çalışma olmayacak” sözünü verse de  ertesi sabah köylüler şirket yetkililerini tekrar arazide gördü.

Ayrıca köylüler, bölgeyi ziyaret eden Aydın Vali Yardımcısı Mustafa Kemal Arat’a saldırıyı sordu.

Köydeki kadınlardan biri vali yardımcısına, “Ben bir askere ne zaman buradan ne zaman gideceksiniz diye sordum. Asker ‘Validen ne zaman emir gelirse o zaman gideceğiz’ dedi. Bu biber gazını, şiddeti siz mi yaptırdınız?” dedi. Mustafa Kemal Arat, “Bu biber gazını, şiddeti siz mi emrettiniz?” diye soran kadına pişkinlikle, “Bir şey olmaz ya biber gazından, ne olacak. Farzet ki ben yaptırdım” diye cevap verdi.

Bunun üzerine aynı kadın, Arat’a, “Biz ne yaptık, biz hakkımız, sağlığımız, toprağımız için uğraşıyoruz” diye tepki gösterirken, köylülerden biri de “Deneyelim mi aramızda?” diye sordu.