Dün Polis Saldırısına Uğrayan İZENERJİ İşçileri Eylemlerine Devam Edecek

İzmir’de işçilerin eylemleri sürüyor. İZBAN işçilerinin ardından İZENERJİ işçileri de direnmeye devam ediyor.

DİSK Genel-İş üyelerinin toplu sözleşme ile ilgili büyükşehir belediye başkanlığı girişinde ‘Toplu sözleşme hakkımızı gasp ettirmeyeceğiz’ pankartı ile yapmak istediği eyleme dün çevik kuvvet polisinin coplu ve gazlı saldırısı gerçekleşmiş ve saldırı sırasında en az 15 işçi gözaltına alınmıştı. Genel-İş de İzmir genelinde otobüsler dahil iş bırakma kararı almıştı. ESHOT’a bağlı otobüslerin ve belediyenin çöp arabalarının yolları kapattığı görüldü.

 

Konak Meydanı’nda bir açıklama yapan Genel-İş Sendikası 2 No’lu Şube Başkanı Arif Yıldız, hak arama mücadelelerinin ellerinden alınmaya çalışıldığına vurgu yaptı. CHP’li vekillere de seslenen Yıldız, vekillerin eylemlerde kendilerinin yanında olmadıkları sürece sendikaya alınmayacaklarını dile getirdi. Gözaltına alınan arkadaşlarının sağlık durumlarının iyi olduğunu söyleyen Yıldız, hepsinin ifade işlemlerinin ardından serbest bırakılacağını söyledi.

Sadece İZENERJİ işçisi olmadıklarını tüm coğrayda yüz binlerce kişi olduklarını ve eylemlerinin ilerleyen günlerde de devam edeceğini belirterek şunları söyledi:

“Bugün müsaade edilseydi biz sadece açıklamamızı okuyup çıkacaktık. Ama siz gereken cevabı buraya toplanarak verdiniz. Çoğu arkadaşımız iş durdurdu ve gelemedi. Bizler, 14 Ocak Pazartesi 2 saat, 17 Ocak Perşembe günü ise toplu iş sözleşmemiz çözülmediği taktirde yarım gün iş bırakarak Konak Pier önünde toplanıp Konak Büyükşehir Belediyesine yürüyeceğiz. Eğer o güne kadar her hangi bir adım atılmasa 31 Ocak tarihinde mahkememiz var. Bütün üyelerimizi sabah bütün arkadaşlarımız ile beraber Bayraklı Adliyesi önünde tüm gün iş bırakacağız.”