Berkin Elvan Davası’nın 10. Duruşması Başladı- Dava 27 Şubat’a Ertelendi

Taksim Gezi İsyanı sırasında polisin gaz fişeği sebebiyle yaşamını yitiren Berkin Elvan’ın katillerinin yargılandığı davanın 10. duruşması İstanbul 17. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başladı.

Sabah 10:00’da başlayan duruşmada, davaya en başından beri bakan hakimin değişmesi üzerine Berkin’in annesi Gülsüm Elvan ve babası Sami Elvan, hakimin bu aşamada değişmesine tepki gösterdiklerini söyleyip duruşma salonundan ayrıldılar.

Tanık olarak dinlenen polis Ömer Faruk Göktaş, gaz silahıyla Berkin’e nişan alan  polis Fatih Dalgalı’yı tanımadığını söyledi ve gaz fişeği fırlatmaya yarayan ZET silahının nasıl kullanıldığını anlatmaya başladı. Elvan ailesinin avukatı Can Atalay, tanık olan polisin bilirkişi gibi dinlendiğini belirterek usulsüz olduğunu belirtti ve Göktaş’a ZET ile hedef alınmasının doğru olup olmadığını sordu. Polis Göktaş, hedef gözetmenin hukuksuz olduğunu dile getirdi.

Bir diğer tanık polis Mahir Pekdemir, Fatih Dalgalı’yı tanımadığını ve olay sırasında o bölgede olmadığını ve itirazlarına rağmen sayı artsın diye amirlerinin onu tanık yazdığını belirtti.

Duruşmaya, bilirkişi raporunun incelenmesi için ara verildi.


Verilen aranın ardından davanın 27 Şubat 2019 tarihine ertelenmesine karar verildi ve Fatih Dalgalı’nın tutuklanmasına yönelik talep reddedildi. Can Dündar’ın davasında attıkları slogan bahane edilerek haklarında soruşturma başlatılan Gülsüm ve Sami Elvan, duruşma sonrasında  basın açıklaması yaptı ve  “Devletin yumrukları ensemizde ama biz 27 ŞubatTa yine burada olacağız davamızdan vazgeçmeyeceğiz” diyerek kararlılıklarını haykırdı.