Mundo Nuevo İşgal Evi, SYRIZA’nın Baskıcı Politikalarına Direniyor!

Selanik’teki anarşist işgal evi Mundo Nuevo yine bir saldırıyla karşı karşıya. Daha önce de birçok faşist saldırıya ve devlet baskısına maruz kalmış işgal evi, yerel belediyenin sosyal sorumluluk projeleriyle görümez kıldığı tahliye etme politikalarıyla mücadele ediyor.

Yunanistan’daki iktidar partisi SYRIZA, her geçen gün kapitalist sistemle uyumlu politikalar çizerken, devrimcilere yönelik baskıcı tutumuyla hegemonyasını arttırma peşinde.

Anarşist Politik Organizasyon(A.P.O)’dan yoldaşlarımızın bildirisini sizlerle paylaşıyoruz:

Mundo Nuevo işgal evine karşı baskıcı yeni bir saldırı daha başlatıldı. Geçtiğimiz günlerde işgal edilen binanın sahibi Thermi Belediyesi ile OKANA (Madde Bağımlıları Rehabilite Merkezi), binanın uyuşturucu bağımlıları için okula dönüştürülmek üzere bağışlanması için bir anlaşma yaptı.

Bizim açımızdan olanlar, görünenden çok daha önemlidir. SYRIZA’nın öne sürdüğü “rasyonel” baskı bağlamında, biz anarşistlerin bazı hassasiyetlerinden yararlanmaya kalkışıyorlar. Anarşist devrimci hareketin önemli bir aracını da, bu yolla elinden almaya çalışıyorlar. Bu yüzden hükümet en sert düşmanlarına, yani anarşistlere saldırırken aynı zamanda bu saldırıların iyi bir amaca hizmet ettiğini söyleyerek ilerici bir görüntü yaratmaya çalışıyor.

Elbette kimseyi kandıramazsınız! Amaçlarının ne olduğunu çok iyi biliyoruz. 17 Kasım’da Atina’daki gösteriye yapılan saldırıda olduğu gibi, anarşist bloklara saldırdıklarında polis güçlerini tebrik eden de aynı hükümettir. Baskıcı güçlerle “mücadele ediyor” muş gibi yaparken aynı zamanda onları, eylemlere saldırmaları için gönderen de aynı hükümettir. Muhtırayı uzatan, varlıkları yağmalayan, sınıf farklılıklarını yoğunlaştıran ve NATO’nun bölgeye yönelik tehlikeli planlarıyla el ele yürüyen hükümet…

İşgal evlerini destekleyen anarşistler olarak bizler, uyuşturucu bağımlılarıyla dayanışma içinde olan okul ve diğer yapıların inşasını savunuyor ve bunun için mücadele ediyoruz. Elbette insanları çaresizliğe ve uyuşturucuya iten devletin ikiyüzlülüğünü kavrayabiliyoruz. Polis, uyuşturucu dağıtımına izin veriyor ve şehir merkezini kaplamış olan çetelerle işbirliği yapıyor. Noor1 eroini taşıyan gemi sahipleri-çetelerle işbirliği yapıyorlar ve şimdi de kurbanlara rehabilite sağlıyor gibi görünüyorlar. Devletin bunun için küçük bir çabayla ayarlayabileceği binlerce boş bina var, ancak anarşist mücadelenin bir yapısını oluşturanı seçtiler. Devlet uyuşturucu bağımlılarını baskıcı politik nedenlere hizmet için kullanmaya çalışıyor. Hiç kimse bu tuzağa düşmeyecek!

Binadan tahliye edilmemizin ancak polis kuvvetlerinin şiddet kullanmasıyla olabileceğini Thermi Belediyesi ve OKANA’ya ve diğer tüm kurumlara açıkça deklare ediyoruz. Onlarla işbirliği yapmamızın hiçbir yolu yok! Saldırı benzeri çözümü tercih ederlerse de, bu seçimin sonuçlarını çok iyi düşünmeleri konusunda uyarıyoruz.

Dayanışma ve yardım adına konuşan tüm bu kurumlar, şiddet yolunu seçse dahi, binayı herhangi bir şekilde geri almak ve zaten sahip olduğu dışında diğer tüm işlevleri engellemek niyetindeyiz; toplumsal ve sınıf mücadelelerinin teşviki ve desteği, uyuşturucusuz, otoritesiz, polislerin ve yargıçların olmadığı eşitlik ve özgürlük dünyasını yaratmak için yoksul ve ezilenlerle dayanışma! Bizi baskılayan her şeye karşı mücadele, ezilenlerin bağımlılıktan uzak durmaları için bir şanstır.

ELLERİNİZİ MUNDO NUEVO’DAN ÇEKİN!

İŞGAL EVLERİYLE DAYANIŞMAYA!