Bahar Şenliği Yasağına Karşı ODTÜ’de Eylem

Ankara’da çıkarılan Karala dergisinin sitesinde yer alan habere göre ODTÜ’de her yıl düzenlenen ve dört gün boyunca çeşitli etkinliklerle devam eden geleneksel bahar şenliklerinin yasaklanmasının ardından ODTÜ’lüler rektörlük önünde toplandı.

Geleneksel bahar şenlikleri daha önce yasaklanmış, yasağın ardından gösterilen tepkilerle dün rektörlük öğrencilere Kongre Kültür Merkezi’nde şenliklerin yapılacağını duyurmuştu.

32 yıldır Devrim Stadyumu’nda gerçekleştirilen şenlikler için rektörlüğün KKM teklifi reddedildi ve öğrenciler Devrim Stadyumu ısrarından vazgeçmedi. ODTÜ’lüler rektörlüğün geri adım atmasına rağmen eylem çağrılarını geri çekmeyerek, taleplerini rektörlük binası önünde “Verşan Kök ODTÜ’ye rektör olamaz”, “Şenlik ODTÜ’nün, ODTÜ bizimdir” sloganlarıyla bir kez daha dile getirdiler.

Yüzlerce öğrencinin katıldığı eylemde okunan basın açıklamasında;

“Bizler şenliğimiz için, kapatılan medya topluluğu için, evrim konferansımız için, mezuniyet yürüyüşündeki pankart sansürleri için, sebepsiz yere tutuklanan arkadaşlarımız için, ihmalleriniz yüzünden kaybettiğimiz arkadaşlarımız için buradayız.

En başından beri istediğimiz Devrim Stadyumu hala şenlik kullanımına kapalıdır, ODTÜ ruhunu sürdürmek adına peşinden koştuğumuz en önemli alanımızın hala şenlik kapsamına alınmayışı kabul edilemez. Diğer alanlarımızı aldığımız gibi devrim stadyumunu da almak için buradayız.” denerek, şenliklerin öğrencilerin istediği şekilde yapılacağı bir kez daha vurgulandı.

Kaynak: Karala ( www.karala.org )