İstanbul Seçimi Bitti “Ordu Valisine İt Dendi” İddiası Bitmedi

İstanbul’da 31 Mart yerel seçiminin iptal edilmesinin ardından 23 Haziran’da tekrar seçim yapıldı ve Ekrem İmamoğlu, Binali Yıldırım’ın 800 bin oy önünde yarışı kazandı. Ancak bu seçimden en zararlı çıkan, Ordu Valisi Seddar Yavuz oldu.

Tekrar seçim kampanya sürecinde Ekrem İmamoğlu’nun Karadeniz gezisinde kriz çıkmış ve bu kriz, çokça gündem olmuştu. Bu gezi sırasında Ordu Valiliği, Ekrem İmamoğlu’nun Ordu-Giresun Havalimanı’nda VIP salonuna alınmadığı yönünde yapılan haberler üzerine açıklama yapmış ve valilik, açıklamasında İmamoğlu’nun Vali Seddar Yavuz’a yönelik olarak “tam bir it” dediğini öne sürmüştü.

O günden bu yana Ekrem İmamoğlu’nun reddetmesine rağmen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere İmamoğlu’nun Ordu Valisi’ne yönelik olarak “İt” dediği sürekli vurgulanmıştı. Son olarak da İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 23 Haziran sonrası ilk açıklamasında yine bu iddiayı “İstanbul’un, valiye ‘it’ diyen bir belediye başkanı oldu. Doktorlara şiddet, kadınlara şiddet… İnşallah bizim işimizi zorlaştırmaz…” diyerek tekrar gündeme getirdi.

Ekrem İmamoğlu’nun Ordu Valisi’ne it deyip demediğinin dava konusu olacağı şu ana kadar kesinleşti. Bu konuda kararı artık bağımsızlığı hakkında oldukça şüpheler olan mahkemeler verecek. Bu durum Ordu Valisi Seddar Yavuz içinse artık içinden çıkılmaz bir hale geldi. Bundan sonraki süreçte de Ordu Valisi Seddar Yavuz’un bu sözleri duyacağı açık. Bu durum da bir şeyin dedikodusunun yapılması, lafının çıkması onun gerçekleşmesinden daha kötüdür anlamına gelen “Şüyuu vukuundan beter.” sözünü akla getiriyor.