Öykü Arin’e Babasından Yapılan İlik Nakli Yüzde Yüze Yakın Tuttu

Öykü Arin için yapılan ilik bağışlarına rağmen uygun ilik bulunamadığı için annesinden sonra babasının iliği denenen 4 yaşındaki Öykü Arin Yazıcı’ya naklin, yüzde yüze yakın tuttuğu bildirildi. 11 Nisan’da steril odaya alınan Öykü Arin, 74 gün sonra ilk kez dışarı çıktı.

Prof. Dr. Akif Yeşilipek, “Yüzde 100’e yakın babanın iliğinin çalıştığını tespit ettik” dedi. Anne Eylem Şen Yazıcı ise “Şu aşamada ilik tuttu diyebiliyoruz. Nakilden sonraki ilk 6 ay ile bir yıl çok önemli” diye konuştu.

Löseminin ender görülen türü Juvenil Miyelomonositik Lösemi (JMML) teşhisi koyulan Öykü Arin için anne Eylem Şen Yazıcı ve baba Çağdaş Yazıcı tarafından ‘Öykü Arin’e umut ol, donör ol’ kampanyası başlatılmış; 11 Nisan’da steril odada tedaviye alınan Öykü Arin’e, 18 Nisan’da annesinden yarı uyumlu kök hücre nakli yapılmıştı. Yapılan testler sonucu Öykü’ye nakledilen iliğin tutmadığı anlaşılmasınnı üzerine bu sefer babasından nakil yapıldı. Öykü Arin Yazıcı’ya babasından nakledilen iliğin yüzde 98.5 tuttuğu bildirildi. Anne Eylem Şen Yazıcı, “Şu an sevinmeye korkuyorum ama çok mutluyum” dedi. 76 gün sonra ailesiyle dışarı çıkan Öykü Arin ilk olarak salıncağa bindi.