Van, Batman ve Adana’da Eylem Yasağı Tekrar Uzatıldı

 

Van’da bin günden fazladır devam eden yasak 15 gün daha uzatıldı. Van Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, açık alanlarda düzenlenecek gösteri yürüyüşü, açık hava toplantısı, basın açıklaması, oturma eylemi ve stant açma gibi her türlü eylem ve etkinliklerin 15 gün boyunca yasaklandığı belirtildi.

Batman’da eylem ve etkinliklerin izne bağlanmasını içeren valilik kararı 15 gün daha uzatıldı. Batman Valiliği yaptığı açıklamada, eylem ve etkinlikler 15 gün süreyle izne bağlandı. Valilik açıklamasında, 28 Ekim ile 11 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek, “açık kapalı yer toplantısı, gösteri yürüyüşü, basın açıklaması, çadır kurma, stant açma, el ilanı vb.” eylem ve etkinliklerin izne bağlandığı belirtildi.

Adana Valiliği, Suriye operasyonu ile ilgili gerçekleştirilebilecek eylem ve etkinlikleri ikinci kez yasakladı.

Valilikten yapılan açıklamada, “Uluslararası hak ve yükümlülüklerimiz ve meşru müdafaa kapsamında Suriye’nin kuzeyinde bulunan ve ülkemizin milli güvenliğine tehdit oluşturan PKK/KCK, PYD/YPG ve DAEŞ terör örgütlerini etkisiz hale getirmek için 9 Ekim 2019 günü Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından bölgede Barış Pınarı Harekatı başlatılmıştır. Bu çerçevede; İlimiz sınırları içerisinde, farklı kesimler arasında çatışma çıkmasının önlenmesi, milli birlik ve beraberliğimizi zedeleyici provokatif eylemlerin önüne geçilmesi, milli güvenliğin sağlanması, kamu düzeni ve güvenliği korunması, suç işlenmesinin önlenmesi, temel hak ve özgürlükler ile başkalarının hak ve özgürlüklerinin ve genel asayişin korunması, genel trafik ve yolcu güvenliğinin sağlanması, şiddet olaylarının meydana gelmemesi, yaygınlaşmasının önlenmesi ve yaşanabilecek her türlü olumsuz bir durumun önüne geçilebilmesi amacıyla 26 Ekim 2019 tarihinden başlayarak 15 gün süreyle, ‘Barış Pınarı Harekatı sebebiyle’ ilimizde gerçekleşmesi muhtemel eylem/etkinlikler ile belirtilen konuların devamı niteliğindeki yürüyüş, basın açıklaması, açlık grevi, oturma eylemi, stant/çadır kurma, bildiri dağıtma, afiş asma, yazılama, trikleme gibi her türlü eylem ve etkinlikler yasaklanmıştır” denildi.