AKP’li Mustafa Yeneroğlu Partisinden İstifa Ettirildi

AKP İstanbul milletvekili Mustafa Yeneroğlu, TBMM’de düzenlediği basın toplantısıyla partisinden istifa ettiğini açıkladı.

Yeneroğlu açıklamasında “Türkiye’nin geleceği konusunda çok ciddi sıkıntılar olduğunu biliyorum. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın davetiyle geldiği partiden yine Erdoğan’ın isteğiyle ayrılıyorum” dedi.

Yeneroğlu MKYK’den istifa sürecini de açıkladı. Erdoğan’ın isteğiyle MKYK üyeliğine seçildiğini ve o süreçte de “Türkiye’nin önünde olan ve itibarını zedeleyen insan hakları ihlallerinin ortadan kaldırılması noktasında kamuoyuyla eleştirilerini paylaştığını” ifade eden Yeneroğlu son iki MKYK toplantımıza bu rahatsızlıklarının artık karşılık bulmadığını ve düzelebileceğine dair bir ümit taşımadığı için katılmadığını söyledi.

Mustafa Yeneroğlu son dönemde gerçekleştirmiş olduğu keskin eleştirilerle gündeme geliyor ve parti içerisinde bu yüzden tepki çektiği biliniyordu. Yeneroğlu geçmiş dönemde TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyon Başkanlığı görevini yürüttü. Aralık 2017 itibarıyla TBMM Anayasa Komisyonu ve Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Türk Grubu üyesi olarak görev yaptı.