Fatih’te Yoksulluğun Bunalımında Kapitalist Katliam

Maddi imkanlarının yetersizliğinden kaynaklı yaşları 48 ve 60 arasında değişen 4 kardeş yaşamını sonlandırdı.

İstanbul Fatih’te Molla Gürani Mahallesi Oğuzhan Caddesi’ndeki bir binanın birinci katında bulunan dairenin kapısında “Dikkat siyanür var, polisi arayın, içeri girmeyin” yazılı notu bulan apartman sakinleri olayın ortaya çıkmasını sağladı. Yoğun siyanür kokusu olan evde yapılan incelemenin ardından 48 yaşındaki Cüneyt Yetişkin, 54 yaşındaki Oya Yetişkin, 60 yaşındaki Kamuran Yetişkin ve 56 yaşındaki Yaşar Yetişkin adlı kardeşlerin siyanür içerek yaşamlarını sonlandırdıkları tespit edildi.

Mahallenin bakkalı olan Yusuf Deniz, Yetişkin kardeşleri 15 yıldır tanıdığını belirterek “Kendi hallerinde bir yaşam süren dört kardeş de aynı evde yaşıyorlardı. 4’ü de bekardı. Yalnız sıkıntıları, maddi sıkıntıları vardı. Başka kimseleri yoktu. Kardeşlerden biri müzik öğretmeniydi, erkeklerin küçüğü de kuryelik yapıyordu, diğerleri ise çalışmıyordu. En son müzik öğretmenliği yapan Oya Yetişkin cumartesi günü alışveriş yapmaya geldiğinde bana ‘Maaşıma haciz konmuş‘ demişti” şeklinde konuştu. Bakkalın yanı sıra apartmandaki komşu ve mahalle sakinleri ise anne ve babalarının ölümünün ardından kendilerine yüklü miktarda borç kalan kardeşlerin bu nedenle bir süredir sıkıntıda olduklarını söylediler.

Kardeşlerden uzun süredir sadece evde yaşayan Kamuran Yetişkin’in (60) obezite hastası olduğu, Yaşar Yetişkin’in ise sara hastası olduğu öğrenildi ve hastalıkları ile ilgili çalışamayan kardeşler dışındaki diğer ikisi ise Oya Yetişkin’in ise (54) öğretmenlik, Cüneyt Yetişkin’in (48) kuryelik yaptığı biliniyor.