ODTÜ’de Öğrenciler Yine “Fişlenmiş”

ODTÜ’de 23 Ekim tarihinde Türk Eğitim Sen tarafından yapılması planlanan “Cumhuriyet ve Barış Pınarı Harekatına Destek” yürüyüşü, öğrencilerin tepkileri üzerine iptal edilmişti. Tepkilerini dile getiren yüzlerce ODTÜ’lü öğrenci o gün Fen-Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü binası önünde bir basın açıklaması gerçekleştirmişti.

ODTÜ İç Hizmetler Müdürlüğü’nün o günkü eyleme katılan 69 kişinin isminin yer aldığı bir listeyi ODTÜ Genel Sekreterliği’ne gönderdiği ortaya çıktı. İç Hizmetler tarafından Şube Müdürü Orhan Özaydın imzasıyla gönderilen yazıda şunlar yer aldı:

“23 Ekim 2019 tarihinde saat 12.30 sıralarında üniversitemiz yetkili sendikası ODTÜ Türk Eğitim Sen tarafından A1- kapısı Bilim Ağacı önünde ‘Cumhuriyete ve Barış Pınarı Harekatına Destek’ konulu izinli basın açıklaması yaptığı ve aynı saatlerde üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü önünde ise yaklaşık 200 kişilik ODTÜ öğrenci grubu tarafından ‘Yaşasın Devrimci ODTÜ’ pankartı açıp çeşitli sloganlar atarak izinsiz olarak basın açıklaması yapmak istemişlerdir. Konu ile ilgili ayrıntılı tutanak ve belgeler ekte gönderilmektedir. Gereğini bilgilerinize arz ederim.”