Bakırköy Kadın Hapishanesi’nde Siyasi Koğuşa Saldırı Düzenlendi

Bakırköy Kadın Kapalı Hapishanesi’ne jandarma robokoplarla saldırı düzenlendi. Siyasi kadın tutsakların kaldığı B/6 Koğuşu’na düzenlenen saldırıda tutsaklar saçlarından sürüklendi, darp edildi. Dün gerçekleşen saldırı, tutsakların aileleriyle yaptığı görüşmede öğrenildi.

Sosyal medya paylaşımları nedeniyle tutuklanan Esin Kavruk’un DNA örneği alınması için koğuşa giren askerlere tepki gösteren tutsaklar, saçlarından sürüklenerek darp edildi. Ardından 5 saat hücrede tutuldu.

Savaşa karşı yaptığı sosyal medya paylaşımı nedeniyle tutuklanan ve Bakırköy Kadın Hapishanesi’nde tutulan Esin Kavruk, TMŞ polisi ve savcılığın talebi üzerine hapishaneden gözaltına alınmak istenmiş, tutsaklar Kavruk’u vermeyeceğini duyurmuştu.

Kavruk’un avukatı Gülizar Tuncer konuyla ilgili şu açıklamayı yapmıştı:

“Esin Kavruk’un düşünce açıklaması nedeniyle tutuklandı, bir örgüt üyeliği ya da eylem söz konusu değil. Yani bedeni üzerinde biyolojik bir işleme gerek yok; kan, tükürük örneği gibi şeylerin alınmasına gerek yok. Ama buna rağmen TEM polislerinin talebiyle 11 Kasım günü rızası olmaksızın Adli Tıp’a götürüyorlar. Esin bu uygulamayı reddettiğini ifade ediyor ve Esin aleyhinde tutanak tutuyor. Daha sonra 14 Kasım’da Bakırköy Cezaevi müdürü ve başgardiyan Esin’i çağırıyor ve yeni bir kararı -ki daha önceki de tebliğ edilmedi- sözlü olarak bildiriyor. Kendisi kabul etmezse savcılık ve TEM polisi talimatıyla zorla uygulamanın gerçekleşeceği söylenmiş. Esin durumu koğuştaki arkadaşlarına anlatınca, onlar da Esin’i kesinlikle polise teslim etmeyeceklerini söylemiş. Bunun üzerine cezaevi müdürü ve başgardiyan ‘o zaman biz robocop eşliğinde koğuşu basar, seni alır, kapının önünde bekleyen TEM polislerine teslim ederiz’ demişler. “