Dolmuş Yolculuğu Sırasında Mastürbasyon Yapan Tacizci Erkeğe 10 Ay Hapis Cezası

1 Aralık Pazar gecesi Kadıköy- Taksim hattında dolmuş yolculuğu yapan iki kadın, yanlarında oturan bir erkeğin kendilerine bakarak mastürbasyon yaptığını fark etmeleri üzerine tacizciyi kayda almış ve daha sonra şikayette bulunmuşlardı.Polis ise, şikayet sürecinde kadınlara etek boylarının çok kısa olduğunu söyleyerek tacizciyi aklamaya çalışmıştı. Tacizcinin yargılandığı dava bugün Çağlayan Adliyesi’nde görüldü.

Saat 10:00’da başlayan duruşmayı izlemek isteyen pek çok kadın erkek özel güvenlikler tarafından “salon yetersiz” denilerek salona alınmadı ve duruma tepki gösteren bir kadın duruşma salonundan zorla çıkartıldı.

Duruşmada konuşan kadınlar, tacizcinin mastürbasyon yaparak kendilerine baktığını ve başka bir kadının da adamdan rahatsız olarak dolmuştan inmek zorunda kaldığını söylediler ve savcının tacizci erkeğin taciz sırasında boşalmasına rağmen pantolondan sıvı örneği alınmasına gerek görmediğini söylediler.

Savunma yapan tacizci ise “kasık mantarı” olduğunu söyleyerek bahane üretmeye çalıştı. Davayı yöneten kadın hakim, tacizciye her iki kadın için 6’şar ay ceza verdi ve iyi hal indirimi uygulayarak cezayı 5’er aya düşürdü. Toplam 10 ay hapis cezası alan tacizci, ceza süresi 2 yıldan az olduğu için hükmün açıklanması geri bırakılarak serbest bırakıldı.

Davanın sona ermesinin ardından Çağlayan Adliyesi önünde açıklama yapan kadınlar, tacizci erkeğin aldığı “ödül gibi ceza” için istinaf mahkemesine başvuracaklarını ve tacize karşı seslerini yükseltmeye devam edeceklerini söylediler.

8 Aralık Pazar günü dünya çapında yüz binlerce kadının tacize ve tecavüze karşı gerçekleştirdiği Las Tesis dans performansını gerçekleştiren kadınlara Kadıköy’de polis saldırısı.

Dava sürecinde polisin ve kadın hakimin tavırları bir kez daha gösterdi ki erkek devletin erkek adaleti, tacizlere ve tecavüzlere karşı sesini çıkaran kadınlara her türlü baskıyı uygulamaktan çekinmezken tacizcilere ödül gibi “ceza” vermekten çekinmiyor.

Kadınların Açıklaması Şu Şekilde

“Bugün Istanbul 34. Asliye Ceza Mahkemesi’nde gece vakti, en işlek dolmuş hatlarından birinde üç kadını taciz eden erkek ödül gibi bir ceza aldı.
Tacizci erkeğin tacizlerine dayanamayıp dolmuştan inen kadından sonra tacizci erkek iki kadın arkadaşımızı taciz etmeye devam etmişti. Kadın arkadaşlarımıza bakarak mastürbasyon yapan adamın bu tavrına başta dolmuşu durdurmayan şoför ve karakolda “etek boyu kısa, göğsü büyük” diyen polisler ortak olarak cinsel tacizi devam ettirdi.
Tacizin haber verildiği savcı ise delil toplamaya gerek görmediği için tacizci erkeğin pantolonunu inceletmedi.
Tüm bunların sonunda bugün görülen duruşmada karşımızda her zamanki gibi erkek adalet vardı. Duruşmada görüntü aldığı iddiasıyla az daha bir arkadaşımız hakkında tutanak tutulacak ve ceza davası açılacaktı. Kim bilir bu arkadaşımız, tacizci erkeğin aldığı cezadan daha fazla ceza alacaktı.
Duruşma salonunun fiziki yapısı bahane edilerek duruşmayı takip etmek isteyen kadınların çoğu erkek özel güvenlik tarafından duruşma salonuna alınmadı. Bir kadın arkadaşımız kendisini tutamayıp tepki verdi diye duruşma salonundan atıldı.
Tacize uğrayan kadınlar videoya almasa belki bugün ceza de verilmeyecekti.
Tacizci erkek ödül gibi bir ceza alarak 5 ayla cezalandırıldı. Iki kadın arkadaşımız tacize uğradığı için toplam ceza 10 ayda kaldı ve muhtemelen iyi hal indirimi de uygulandı. Bu kararın peşini bırakmayacağız, gideceği yere kadar götüreceğiz. Bugün olduğu gibi yarın da öfkeliyiz ve peşinizdeyiz!”