Cumartesi Anneleri 770. Hafta Eylemi Gerçekleştirildi

foto: https://twitter.com/Gunes_ZaleKarad

Cumartesi Anneleri’nin 770. haftada da Galatasaray Meydanı’nda bir araya gelmesi polis tarafından engellendi. Cumartesi Anneleri, polis engeli üzerine İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi’nin önünde eylemlerini gerçekleştirdi. Bu haftaki eylemde gözaltında kaybedilişinin 25. yılında İsmail Bahçeci’nin akıbeti soruldu.

2019 yılındaki son buluşmada 2019 yılını da devlet görevlileri tarafından işlenen hak ihlallerinde cezasızlığın artık norm hale getirildiği belirtildi. Basın açıklamasında daha sonra İsmail Bahçeci’nin hikayesi aktarıldı. Açıklamada İsmail Bahçeci’nin Marmara Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu’nda öğrenci ve Türkiye Öğrenci Dernekleri Federasyonu başkanı olduğu hatırlatıldı. Federasyon başkanlığı nedeniyle polisin hedefinde olduğu, defalarca gözaltına alınıp işkence gördüğü belirtildi.

24 Aralık 1994’te Bahçeci ailesini telefonla arayan ve kendisini İsmail’in arkadaşı olarak tanıtan bir kişinin İsmail’in siyasi şube polisleri tarafından gözaltına alındığı haberini verdiğinin aktarıldığı açıklamada Bahçeci’nin gözaltına alındığı inkar edilmesine rağmen o tarihten sonra eve yapılan baskıların durduğu vurgulandı.

Basın açıklamasının ardından İsmail Bahçeci’nin kardeşi Umut Bahçeci, İsmail Bahçeci’nin gündemleştiren Af Örgütü Kampanya Direktörü Tarık Bayhan, gözaltında kaybedilen Murat Yıldız’ın annesi Hanife Yıldız konuşmalar gerçekleştirdi ve konuşmaların ardından bu akşam 18’de Beşiktaş İskelesi’ndeki Roboski Katliamı anmasına çağrı yapılarak eylem sona erdirildi.