İşkenceci Polislere Disiplin Cezası Dahi Verilmiyor

Murat Konuş’u işkence ile öldürmekten müebbet hapis cezasına çarptırılan fakat tutuklanmayıp göreve devam eden 4 polise zamanaşımı bahanesiyle disiplin cezası da verilmedi.

7 Ocak 2010’da İstanbul’da bir soygun olayına karıştığı için gözaltına alınan ve saat 08.12’de asayiş büroya yürüyerek götürülen Murat Konuş daha sonra battaniye içerisinde hastaneye götürülmüş ve Konuş’un işkenceyle öldüğü anlaşılmıştı.

İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesi geçen temmuz ayında yargılanan 7 polisten 4 polisi suçlu buldu. Ancak ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilen polislere indirim yapılarak cezaları müebbete çevrilmişti.

Cumhuriyet’in haberine göre Konuş ailesinin İçişleri Bakanlığı’na ve CİMER’e  başvuruda bulundu ve şok edici bir cevap aldı. CİMER’e yapılan başvuruya cevap veren İstanbul Emniyet Müdürlüğü, 4 polis hakkında 2011 yılında bir disiplin soruşturması yürütüldüğünü ve “Ceza tayinine yer olmadığı” kararı verildiğini belirtti. Yeni bir disiplin soruşturması için ise olayın yaşandığı tarihin üzerinden 2 yıldan fazla zaman geçtiğini belirten emniyet müdürlüğü zamanaşımı nedeniyle polislere disiplin cezası verilemeyeceğini savundu.