Ali Kitapcı’nın Ailesi ve Yoldaşları Basın Toplantısı Gerçekleştirdi

Bakırköy Kadın Kapalı Hapishanesi’ne posta yoluyla gönderilen Meydan Gazetesi’nin 51. sayısı hapishane tarafından alınmaması, gerekçe olarak, gazetede yer alan 3 yazıyı -“Tutsak Esra Arıkan Yeniden Açlık Eyleminde”, “Gençlik Anarşizm’de Örgütleniyor” ve “Anarşist Bir Demiryolcunun Hikayesi, Bizim Ali”- gösteren hapishane yönetimi, Ali Kitapcı anısına çıkarılan ve hayatını anlatan kitabın yazarı ile yapılan söyleşi için, “terör örgütü üyesinin hayatından alıntılar yaparak övgüyle bahsedildiği” yorumunu yapmıştı.

10 Ekim katliamında yaşamını yitiren anarşist Ali Kitapçı’nın ailesi ve yoldaşları konu ile ilgili bir basın toplantısı düzenledi. Mülkiyeliler Birliği’nde gerçeklen basın toplantısında, Emel Kitapcı’nın okuduğu basın metninde “Bu mesnetsiz iddiaların Ali Kitapcı’nın üzerine yapışmayacağını biliyoruz. “Ben söyledim oldu, ben yasakladım oldu, kanun da benim güç de benim” anlayışı bu topraklarda hüküm süremeyecek, er ya da geç son bulacak ve bizler o güne kadar zulme boyun eğmeyeceğiz. Ali Kitapcı’yı da, onun fikirlerini de, 10 Ekim karanlığında katledilen tüm canlarımızı da yaşatmaya devam edeceğiz. Bu ithamlarda bulunanlar mutlaka hesap verecekler.” dedi.

Anarşistlere terörist demek bir devlet politikası olduğunun vurgulandığı açıklama, “Ali’nin terörist olduğuna onu tanıyan bir kişiyi bile ikna edemeyecekler ama biz bütün yeryüzünü devletin teröristin ta kendisi olduğuna ikna edeceğiz.” denilerek sonlandırıldı.