Ağaoğlu İnşaatındaki Cinayette İşçinin Katillerine Ödül Gibi Ceza

Ağaoğlu Maslak 1453 projesinde inşaat işçisi olarak çalışan Hakan Tek’in cinayetiyle ilgili görülen davada karar çıktı. Mahkeme, altı kişiye verdiği birer yıl sekizer ay hapis cezasını erteledi. Katiller 5 yıl içinde yeni bir suçtan dolayı ceza almazsa bu dava hiç açılmamış gibi sayılacak.

Ağaoğlu Maslak 1453 inşaatında Gündüz Mühendislik taşeron firmasında çalışan iki çocuk babası 29 yaşındaki Hakan Tek, 24 Mayıs 2014’te 13’üncü kattaki bir teleskopik direğin başına düşmesi sonrası olay yerinde can vermişti.

Dosya kapsamında alınan bilirkişi raporunda alınması gereken önlemlerin alınmadığını, önlemler alınsaydı kazanın meydana gelmesi mümkün olmayacağı vurgulandı. Ayrıca yüksekten malzeme düşmesi ihtimalinin de hesaplandığı belirtildi.

Mahkeme, projenin sahibi Ağaoğlu Grubu’na bağlı Akdeniz İnşaat AŞ’nin yetkilisi Metin Ardalı (54), projenin kaba inşaatını yapan Öz Emek Yapı İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şti.’nin sahibi Murat Emek (38), iş güvenliği uzmanları İbrahim Ersaslan (40) ve Onur Aksoy (45) ile işçiler Ayhan Can (47) ve Mahmut Ergişi’ye (34) taksirle insan öldürme suçundan dolayı birer yıl sekizer ay hapis cezası vermesine rağmen mahkeme, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi. Yani bu katiller 5 yıl içinde yeni bir suç işlemez veya işlediği suç sonucunda ceza almazsa bu dava hiç açılmamış gibi sayılacak.