Çocuk İşçiyi Palangaya Asarak İşkence Yapan Patron Serbest

Konya’da bir yedek parça satışı yapışan işyerinde çırak olarak çalışan 15 yaşındaki bir çocuk, alacağı vidanın numarasını unutması bahane edilerek patronları tarafından işkence uygulandı.

Karatay ilçesinde çırak olarak çalışan 15 yaşındaki E.A.Y, patronunun ondan istediği vidanın numarasını unutunca aynı işyerinde çalışan kardeşini arayıp numarayı sordu ve vidayı alıp işyerine döndü..

E.A.Y’nin vida numarasını unutmasını bahane eden işkenceci patron, çocuğun pantolonunu indirerek palangaya bağladı ve tavana astı. Yaklaşık 15 dakika sonra ise patron, palangasına zarar gelmesin diye çocuğu indirdi. Kardeşler, yaşanılan işkenceyi korkudan ailelerine anlatamadı ve E.A.Y. o günden sonra işe gitmedi.Bir süre sonra 5 Aralık gününde kardeş H.H.Y’de, bir malzemeyi haatalı büktüğü bahane edilerek patron tarafından darp edildi ve gözü morartıldı. Darp raporu alan H.H.Y şikayette bulundu ve soruşturma başlatıldı.

Aile, her iki çocuğun da uğradığı işkenceyi mahkemeye sundu. ancak patron, tutuklanma talebiyle gönderildiği mahkemeden adli kontrol şartıyla serbest bırakılarak çıktı.

Korktuğu için yaşadıklarını ilk başta anlatamayan E.A.Y. şunları aktardı,

Vidayı almak için malzemeciye gidiyordum. Yolda vidanın numarasını unutup, ağabeyimi aradım. O da M.C.’ye sorup, bana döndü. Vidayı alıp iş yerine geldim. M.C., ‘Vidanın numarasını nasıl unutursun’ deyip, önce kulağını çekti, sonra beni vinçle tavana astı. 15 dakika boyunca acı içerisinde asılı kaldım. Bir süre sonra caraskal kırılır diye beni aşağıya indirdiler. Acı içerisinde ve gittim. Daha önce de iş yerinde makineyi temizlerken üzerime kimyasal su sıkmışlardı. Ertesi gün her yerim kabarık olmuştu. O anları düşündükçe sinirlenip, utanıyorum. Ağabeyime de tekme ve tokatla saldırıp, gözünü morarttılar.