Milletvekilinin Ojesi Kuaför Mühürletiyor

CHP milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi’nin, eşi Battal İlgezdi’nin belediye başkanı olduğu Ataşehir’de gittiği bir kuaförde yaşadığı sıra tartışması, kuaförün mühürlenmeye çalışılmasına neden oldu.

2019 Mayıs ayında Ataşehir Barbaros Mahallesi’nde bulunan bir kuaförde yaşanan olayda, kuaföre gelen Gamze Akkuş İlgezdi ile ilgilenecek olan çalışan randevusu olan bir başka müşteriyle ilgilendiği sırada tartışma çıktı. Tartışmanın büyümemesi için, işletmeci çalışanı İlgezdi’ye yönlendirdi. Bunun üzerine kuaförde bulunan diğer müşteriler “siyasi pozisyonunuzu kullanıp ayrıcalık elde edemezsiniz” diyerek tepki gösterdi. Gelen tepkilere karşılık İlgezdi kuaförden ayrıldı.

Yaşanan bu olaydan sonra 2019 Aralık ayında, Ataşehir Belediyesi tarafından, kuaför işletmecilerine, “kuaför salonunda bulunan 20 metrekarelik asma katın kaçak olduğunu ve 30 gün içerisinde yıkılması gerektiğini” bildiren bir tebligat geldi.

Bu tebligattan 3 gün sonra ise, yıkım süresinin 15 güne indirildiğini bildiren ikinci bir tebligat ile karşılaşan işletmeciler, “asma katın kuaförün açıldığı 2011 yılından beri var olduğunu, işletme ruhsatı alınmadan önce de asma katın bulunduğunu” söylemelerine rağmen, olayın büyümemesi için asma katı yıktılar.

Asma kat kaldırılmış olmasına rağmen Ataşehir Belediyesi zabıta ekipleri işletmeyi mühürlemek için tekrar kuaföre geldi. “Yukarıdan emir var” diyen zabıta ekipleri, işletmecilere 2 gün süre verip gittiler. Bunun üzerine Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ile görüşmek için randevu alan işletmeciler, Battal İlgezdi tarafından belediyeden kovuldu. Battal İlgezdi; “Benim karım oraya geliyor, siz benim karımı korumuyorsunuz müşterileri koruyorsunuz. Gerekirse müşterileri s.ktir edeceksiniz. Nereye şikayet ederseniz edin, ben o dükkanı kapatacağım.” diyerek işletmecileri makamından kovdu.

Son çare olarak İdare Mahkemesi’ne başvuran işletmecileri, mahkeme haklı buldu ve yürütmeyi durdurma kararı aldı. Geçtiğimiz günlerde tekrar kuaföre gelen zabıta ekipleri mahkeme kararının kendilerini bağlamadıklarını belirterek işletmeyi mühürlemek istedi.

Olay yerine polisin ve işletmecilerin avukatlarının çağrılması üzerine, mühürleme işlemi yapılamadı.