HDP Saldırı Sonrası Açıklama Yaptı: Saldırganı Tanıyoruz

Halkların Demokratik Partisi (HDP), partinin İstanbul İl Başkanlığı binasına yönelik gerçekleşen saldırı hakkında basın açıklama gerçekleştirdi.

İstanbul Beyoğlu’nda bulunan HDP İstanbul İl Başkanlığı önüne gelen bir kişi gün içinde havaya yedi el ateş etmişti. Saldırgan daha sonra polise giderek teslim olmuştu. Saldırıya ilişkin HDP İstanbul İl Eşbaşkanı Erdal Avcı yaptığı açıklamada “Elimizde kendisine ilişkin kayıtlar da var, şahsın kendisini de tanıyoruz. Bir an önce tutuklanmasını ve yargılanmasını, bundan sonra, yargıda ve karakolda bu tip saldırılara tevessül edebilecek kişileri cesaretlendirici davranışlardan kaçınılmasını öneriyoruz. Oluşacak daha vahim sonuçların hiç kimseye faydasının olmayacağını hatırlatıyoruz. HDP adına tekrar bu saldırıyı kınıyoruz.” dedi.

HDP İstanbul İl Eşbaşkanı Elif Bulut saldırganın iki gün önce parti binalarına gelip çay içtiğini belirterek basının partilerine yönelik haberleri nedeniyle saldırıdaki payının büyük olduğunu söyledi: “Bu sıradan, bireysel bir hareket değil. Sabah akşam basından partimize yönelik yapılan tüm kışkırtmaların sonucu bir kişinin burada ateş açması oldu. Bir kişi gündüz vakti gelip il binamıza ateş açıp elini kolunu sallayarak ilçe emniyete teslim olabiliyor. Sabahtan akşama kadar, Cumhurbaşkanından İçişleri Bakanına kadar HDP’ye yönelik sarf edilen kışkırtıcı sözler toplum nezdinde böyle bir fiile, harekete dönüşüyor. Biz siyasal bir partiyiz, yapmış olduğumuz tüm demokratik çalışmalar politik faaliyetlerimizin sonucudur. Faaliyetlerimizin kendilerinin önünü kestiğini düşünen iktidar bloğunun bize karşı kurduğu söylemler insanları kışkırtmaya dönüktür. Bu eylem de bunun sonucudur.”