Dysinios Ippos’tan Faşist Baskı Süreci Üzerine Açıklama

Altın Şafak ofislerine saldırmaktan yargılanan 2 yoldaşla dayanışmaya!

16 Aralık 2019’da iki anarşist yoldaşımız, terörle “mücadele” ekipleri tarafından Atina’da tutuklandı ve Altın Şafak’ın ofislerine saldırmakla suçlandı. Polisin taktiklerini hazırlaması ve yoldaşlara karşı hazırlanan iddanameyi güçlendirmesi için iki günlük tutsaklığın ardından, 19 Aralık’ta devlet savcıları tarafından muayane edilmeleri ve denetimli serbestlikle salıverildiler: Ayda dört defa polise rapor vermek ve yurt dışına çıkış yasağı ve kişi başı onbeş bin euro kefalet ile.

İki yoldaşın tutuklanmasını medyada esen “terör” havası takip etti. Terörle “mücadele” birliklerinden sızdırılan bilgilerle Exarcheia’daki aktif gerilla örgütlerine dair farklı senaryolar üretildi. Bunun paralelinde devletin baskı mekanizmaları suçlamaları 187A yasasına (terörle “mücadele” yasası) göre düzenledi ve Taxiarchia (Brigade) adında bir terörist örgütün varlığını uydurdu . Mahkemenin senaryosuna göre “Brigade” ilk defa mart 2017’de faaliyete başladı ve faşist Altın Şafak’ın Mesogeion bulvarındaki ofislerine “Bridage Pavlos Fyssas” adıyla faşist hedeflere karşı toplamda 6 saldırı gerçekleştirdi.

Savcı Adamanita Economou, Altın Şafak duruşmalarında Pavlos Fyssas’ı öldürmekle suçlananların serbest bırakılmasını teklif ederken bir suç örgütünün varlığını reddetti. Bu arada işgal evleri (Kouvelou at Marousi, Community of squats at Koukaki) tahliye edildi. Mücadele eden insanlara, sendikalara ve mültecilere karşı cinayet girişimleri varken, eylemciler işkenceye maruz kalıp aşağılanırken, öğrencilere ve işçilere uygulanan şiddet gündelik gerçeklik halini almışken, toplumsal ve sınıfsal örgütlerin sefalet, yoksulluk, ölüm, sömürü yaratan sisteme karşı yaptığı saldırılar ihtiyaç haline gelir.

Acımasız bir sosyal ve ekonomik yağma ortamında, harap olmuş sosyal yapıya karşı insafsız saldırılar varken, mücadelenin öz-örgütlü alanlarına ve işgallere karşı, mücadele eden ve bu kaçınılmaz gerçekliği sorgulayan herkese karşı son derece kapsamlı bir saldırı yürütülen bu ortamda, iki yoldaşımız uydurma ve kokuşmuş bir iddianame ile her şeye rağmen mücadele etme ” suçundan” dolayı kovuşturuluyor.

Biz, baskı mekanizmalarınca kovuşturulan iki yoldaşımızın yanında ve devletin baskıcı yüzüyle karşılaşan herkesin yanında duruyoruz. Yoldaşlarımızı maddi, manevi ve politik olarak desteklemek hareketimizin görevidir.

SILAHIMIZ DAYANIŞMA

TOPLUMSAL MÜCADELELER VE SINIF MÜCADELERİ YASAL OLMAYI YA DA OLMAMAYI UMURSAMAZ, BU MÜCADELELER BASKIYA KARŞI GERİ ADIM ATMAMAKTIR!

Anarşist Grup Dysinios Ippos / Anarşist Politik Örgüt (APO) üyesi