Hrant Dink Vurulduğu Yerde, Vurulduğu Saatte Anılacak

Hrant Dink, katledilişinin 13’üncü yılında da vurulduğu saatte, vurulduğu yerde, Agos gazetesinin eski bürosunun önünde anılacak.

Hrant için adalet isteyenler bu sene de 19 Ocak saat 15.00’te Şişli’deki Agos gazetesi önünde bir araya gelecek. Hrant Dink Vakfı, “Her kesim, her canlının yaşam hakkına saygılı, çok dilli, çok kültürlü, çok renkli bir toplum olarak yaşamak istiyoruz” mesajıyla anma için bir çağrı yaptı.

Teferruatlar “Biz, katledilenler, görmezden gelinenler, yok sayılanlar, ötekileştirilenler ya da devletin bekası için ilk fırsatta öldürülecek olanlarız. “Mevzubahis vatan” olunca “teferruat” sayılanlarız. Katledilen her bir teferruat yerini öfkeye bıraktıkça; yenileri geldi karşı koymaya, direnmeye, katledilenlerin hesabını sormaya. 13 yıldır olduğu gibi, bu yıl da 19 Ocak günü Hrant’ın katledildiği yerde, Agos önünde TEFERRUATLAR olarak haykıracağız: “Hepimiz Hrant’ız, Hepimiz Teferruatız!”” diyerek İstanbul’daki anmaya çağrı yaptı.

İzmir’de Emek ve Demokrasi Güçleri de yarın 15.00’te Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde toplanacak. 

Ankara’da saat 14:30’da İnsan Hakları Derneği Ankara Şubesi önünde bir anma yapılacak. Karala Dergi de “Unutmayacağız Affetmeyeceğiz” diyerek İHD önüne çağrı gerçekleştirdi.