Güleda Cankel’in, Katil Zafer Pehlivan Hakkında Katledilmeden Önce Polise Verdiği İfade

19 yaşında üniversite öğrencisi Güleda Cankel, 18 Kasım 2019 tarihinde Isparta’da kendi evinde ayrılmak istediği eski erkek arkadaşı Zafer Pehlivan tarafından önce boğularak ardından bıçaklanarak katledilmişti. Güleda’nın, katledilmeden tam 12 saat önce Isparta Sanayi Şehit Fatih Kaplan Polis Merkezi’ne katil Zafer Pehlivan Hakkında verdiği ifade ortaya çıktı.

Güleda’nın ifadesi şu şekilde; “Kapının zili çaldı. Kapıyı açtığımda Zafer karşımdaydı. Konuşalım diye içeri aldım. Başlarda sakin sakin konuştuk ama sonradan sinirlendi. Boğazımı eliyle sıkıp silkelemeye başladı. Saat 00.00’a kadar ‘Önce seni, sonra kendimi öldüreceğim’ diyerek tehdit etmeye başladı. Kurtulmak için markete gidelim bahanesiyle Zafer’i dışarıya çıkardım. Markete girip çıktıktan sonra Zafer’den kurtulmaya çalıştım. Birilerini aramak isterken telefonu aldı ve yere vurdu. Telefonum parçalandı. Arkadaşımın yanına gitmek istedim. Zafer engel oldu ve beni kucaklayarak evimin sokağına götürdü. Saat 00.45’te burada beni yumruk ve tekmeyle darp etti. Bağırınca vatandaşlar geldi. Polisi ve 112’yi aramışlar. Zafer beni kıskançlık ve kendisiyle barışmadığım için darp etmiştir. Beni darp, tehdit ettiği ve telefonumu kırarak zarar verdiği için şikâyetçi değilim. Zafer’in bir anlık öfkeyle yaptığını düşünüyorum. Bir tedbir kararı istemiyorum.”

Katil Zafer Pehlivan ise Güleda’nın anlattıklarını yanında “Bir anlık öfkeyle darp ve tehdit ettim. Kız arkadaşımı kıskandığım için bu olaylar olmuştur. Pişmanım” dedi. ‘Kasten yaralama’, ‘tehdit’ ve ‘mala zarar verme’ suçlarından hakkında işlem yapılan katil Zafer Pehlivan, saat 03.51’de serbest bırakıldı. Sabaha karşı Güleda’nın evine giden Zafer Pehlivan, Güleda ile saat 12.00’de tartışmaya başladı. Güleda’yı kabloyla boğduktan sonra kalbinden bıçaklayarak öldürdü.

Polisler hakkında idari soruşturma devam ederken davanın ilk duruşması 25 Şubat tarihinde görülecek.