Bir “Deprem Tiyatrosu” : “Gönderin”

Elazığ’da meydana gelen deprem sonrası, arama-kurtarma çalışmaları sürerken yaşanan bir diyalog ve ortaya çıkan “bir sahne” büyük tepki çekti. Recep Tayyip Erdoğan’ın Elazığ merkezindeki Mustafa Paşa Mahallesi’ne depremle ilgili incelemelerde bulunmak üzere geldiği sırada yaşanan olayda, enkaz altından bir kişi yaralı olarak çıkarıldı. Olay TRT Haber canlı yayınında “Erdoğan deprem bölgesinde incelemelerde bulunurken bir depremzede enkaz altından çıkarıldı” şeklinde yansıtıldı.

Ancak yaşanan durum farklıydı O sırada orada bulunan gazeteci Serdar Akinan’ın ifadesine göre enkaz altındaki yaralı, hazırlanan “seremoni” için yaklaşık bir saat orada bekletilmişti.


Yine o anlara tanıklık eden Sendika.org muhabiri Murat Bay da Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’ndan (AFAD) bir yetkilinin, arama-kurtarma ekiplerine “Gönderin” işareti verdiği, ardından aynı kişinin Erdoğan’a bir şeyler söylediği ve akabinde yaralının sedye üzerinde Erdoğan’ın beklediği yere getirildiği anları fotoğrafladı. Bay şu ifadeleri kullandı:

AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu’nun, Erdoğan’a çalışmalarla ilgili bilgilendirmede bulunduğunu gördüm. Alanda çöken iki bina var. Binalardan birinde 5 kişi enkaz altındaydı ve kurtarma çalışmaları sürüyordu. Ben de son birkaç saattir bu binadaki çalışmaları takip ediyordum. Sedye gönderilmişti ancak henüz enkaz altından çıkarılan olmamıştı. Bir süre sonra üzerinde AFAD ceketi olan ve AFAD yazılı bere takan yetkili olduğunu düşündüğüm bir kişi enkaz üzerindekilere eliyle ‘Ne durumda’ şeklinde bir işaret yaptı ve sonrasında ‘Çıkarabiliyorsanız hemen çıkarın, gönderin’ minvalinde bir şeyler söyledi. Aynı kişi daha sonra Erdoğan’ın yanına giderek ona bir şeyler söyledi. Kısa süre sonra enkazdan çıkarılan bir yaralı sedye üzerinde Erdoğan’ın bulunduğu yere getirildi ve ardından ambulansla hastaneye götürüldü.

Kaynak: Sendika.org