Roboski’de Veli Encu ve Üç Kişiye Hapis Cezası

Roboski Katliamı’nda kardeşi ve birçok yakınını kaybeden Veli Encu ile Kumçatı Belediye Eski Eş Başkanı Mehmet Demir’in de aralarında bulunduğu 5 kişinin yargılandığı davada, 4 kişiye toplam 25 yıl ceza verildi.

Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Roboski köyünde, 2011 yılında savaş uçaklarının bombardımanı sonucu 34 kişinin yaşamını yitirdiği katliamda kardeşini ve birçok yakınını kaybeden Veli Encu, Kumçatı Belediyesinin Eski Eş Başkanı Mehmet Demir, Salih Kerçin, Mazlum Güzel ve Şehmus Kerçin’in tutuklu yargılandıkları davanın karar duruşması, Şırnak 1’inci Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Duruşmaya avukatlar ve her tutuklunun 3 yakını dışında kimse alınmadı.

4 KİŞİYE HAPİS VERİLDİ

Açıklanan kararda Salih Kerçin hakkında beraat, Kumçatı Belediye Eski Başkanı Mehmet Demir ve Mazlum Güzel’in “terör örgütü üyeliği” iddiasıyla 7 yıl 6 ay, Veli Encu ve Şehmuz Kerçin hakkında “terör örgütü içerisindeki hiyerarşi yapıya dahil olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etme” iddiasıyla 5’er yıl hapis cezası verildi.

Mahkeme 4 kişinin tutukluluğunun da devamı yönünde karar verdi.