Alevi Örgütlerinden Erdoğan’a Cevap: Katil Devlet Hesap Verecek

Alevi örgütleri, Sivas katliamını gerçekleştirenlerden Ahmet Turan Kılıç’ın Recep Tayip Erdoğan’ın özel yetkisiyle serbest bırakılmasına karşı Ankara’da eylem gerçekleştirdi.

Alevi örgütlerinin Adalet Bakanığı’nın önünde gerçekleştirmek istediği eylem ‘Valilik izni yok’ gerekçesiyle engellendi.  Bunun üzerine açıklama Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Genel Merkezi önünde yapıldı.

“Katil devlet hesap verecek”, “Sivas’ı unutma unutturma”, “Sivas’ın ışığı sönmeyecek” sloganlarının atıldığı eylemde, “Madımak müze olsun”, “Katillerden hesabı örgütlü haklar soracak”, “Adalet halkın elleriyle gelecek”, “Yakanları da AKlayanları da affetmeyeceğiz” dövizleri açıldı.

PSAKD Sekreteri Onur Şahin, Ahmet Turan Kılıç’ın Sivas Madımak’ta 35 kişiyi yaktığını belirterek, Turan’ın mahkemede “Yaktım, pişman değilim, bir daha yaparım” dediğini hatırlattı.

PSAKD Genel Başkanı Gani Kaplan ise eylem yasağına tepki göstererek “Ankara’da bir sıkıyönetim var, hem valiyi hem bu kararı uygulayanları şiddetle kınıyoruz. Bizi ateşe verenlerin, katillerin avukatlarını ve yandaşlarını milletvekili, bakan ve belediye başkanı yaptılar. Bu iktidar Sivas’ı yakanları meşrulaştırdı, bunu hepimiz biliyoruz. Sivas’ı yakanlar, AKP’yi kuranlardır. Verilen bu hukuksuz karara karşı her hafta eylemler gerçekleştireceğiz. Mücadelemiz devam edecek” diye konuştu.

Sivas Katliamında yaşamını yitiren Gülsün Karababa’nın ağabeyi Hüseyin Karababa da, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslenerek, “Çok önemli bir katili yaşı ilerlediği için sokağa bıraktın. Benim çocuğumu yakanı sen affedemezsin. Sonu nereye varırsa varsın mücadeleyi bırakmayacağımızı dosta ve düşmana göstereceğiz” dedi.