Cihatçı Çeteler TSK Desteğinde Serakib’e Operasyon Başlattı

Geçtiğimiz günlerde Rusya’nın hava desteğinde Suriye Arap Ordusu kontrolüne geçen Serakib’e yönelik olarak, Suriye Milli Ordusu adı altındaki cihatçı çetelerin, TSK desteğinde operasyon başlattığı belirtiliyor. Sabah saatlerinde Rusya Savunma Bakanlığı’nın yaptığı açıklamada, “Silahlı gruplar gerginliği azaltma bölgesine 20 saldırı gerçekleştirdi” ifadeleri kullanıldı. Buna paralel olarak bölgeden, TSK’nin Rus hava kuvvetlerine bağlı uçakların bombardımanı altında bulunan İdlip’in doğusunda yeni bir kontrol noktası inşa ettiği yönünde haberler geldi.

Al Masdar News’un verdiği bilgiye göre Hmeymim Üssü’nden havalanan SU-35’ler Suriye sınırına hareketlenen 2 TSK F-16’sına kilitlenerek önleme yaptı. Suriye Arap Ordusu kaynakları ise pozisyonlarında herhangi bir değişiklik ya da askeri kayıp olmadığını açıkladı.

Öte yandan Step Bews ise son dakika ibaresiyle geçtiği haberde cihatçı çetelerin TSK desteğindeki operasyonunun, Rus-TC görüşmeleri bitene kadar durdurulduğu belirtildi. Cumartesi günü iki heyet arasında iki tur halinde yapılan 3 saatlik görüşmelerden sonra sahada bir an önce sükunet sağlanması ve siyasi sürecin ilerletilmesi için atılabilecek adımlar üzerinde durulduğu  belirtilmiş ancak uzlaşıya varılamamıştı. Suriye Ordusu’nun pozisyonlarına operasyon başlatıldığı sıralarda bir başka dikkat çekici gelişme yaşandı ve ABD’nin Suriye özel temsilcisi James Jaffrey’in Türkiye’yi ziyaret edeceği duyuruldu.