Gazetemizin Yazarlarından Furkan Çelik Halkı Askerlikten Soğutma Suçlamasından Beraat Etti

Vicdani Ret Derneği sitesinde yer alan habere göre vicdani retçi Furkan Çelik hakkında “halkı askerlikten soğutma” suçlamasıyla açılan davanın ilk duruşmasında karar çıktı ve Furkan Çelik beraat etti.

Vicdani Ret Derneği’nin sitesinde yapılan haberlerin derneğe ait sosyal medya hesabında paylaşılması nedeniyle açılan davada paylaşımlardan dolayı dernek adına hesabı yıllar önce açan Furkan Çelik sorumlu tutulmuştu.

6 Şubat 2020 tarihinde İstanbul 16. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen ilk duruşmaya vicdani retçi Furkan Çelik ve Vicdani Ret Derneği Eşbaşkanı Av. Gökhan Soysal katıldı. Halkı askerlikten soğutma suçunun kendisinin anayasaya aykırı olduğunu belirten ve bu yönde itirazlarını yazılı olarak sunan Soysal açılan soruşturmanın kendisinin ifade özgürlüğünü ihlal ettiğini belirtti. Barışı değil savaşı savunmanın suç olduğunu belirten Soysal beraat talep etti. Vicdani retçi Furkan Çelik de vicdani retçi olduğunu ve halkı askerlikten soğutmanın suç sayılamayacağını belirterek herhangi bir suç işlemediğini belirtti.

Kararını ilk duruşmada açıklayan mahkeme, söz konusu suçun kanunda yazılı unsurlarının oluşmadığını belirterek beraat kararı verdi.