Evli Olduğu Hanife Babayiğit’i ”Çalışmaya Başladı İçin” Katleden Erkeğe ‘İyi Hal’ İndirimi

Konya’da evli olduğu kadın Hanife Babayiğit’i tüfekle vurarak katleden Mesut Babayiğit’e, ‘haksız tahrik ve iyi hal indirimi’ uygulandı. Gerekçeli kararda ise katilin ‘bir anlık sinirle eline aldığı ve eşini korkutmak için doğrulttuğu tüfeğin, farkına varmadan ateş aldığı anlatılarak, olayda tasarlama bulunmadığı’ iddia edildi.

Ne olmuştu?

Konya’nın Selçuklu ilçesinde yaşayan Hanife Babayiğit, bir süre önce çalışmaya başladığı için çalışmasını istemeyen eşi Mesut Babayiğit tarafından sistematik olarak fiziksel şiddete uğramış, Mesut Babayiğit evden uzaklaştırma kararı almasına rağmen kararın bittiği süreçlerde şiddet tekrar devam etmişti.

31 Ekim 2018 Çarşamba günü saat 08.00  sıralarında Mesut Babayiğit, Hanife Babayiğit’i iş çıkışı merkeze uzak bir yere götürerek tüfekle vurdu ve ardından Hanife Babayiğit’i Beyhekim Devlet Hastanesi’ne bırakıp, kaçtı.

Burada ilk müdahalesi yapılan Hanife Babayiğit, ambulansla Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Yaralı haldeyken kendisini Mesut Babayiğit’in vurduğunu söyleyen kadın, yaşamını yitirdi.