Grup Yorum Davası Ertelendi: Barış Yüksel Tahliye Edildi

Grup Yorum üyeleri İbrahim Gökçek, Emel Yeşilırmak, Ümit İlter, Caferi Sadık Eroğlu, Barış Yüksel ve tutuksuz yargılanan Betül Varan’ın “örgüt üyeliği” iddiasıyla yargılandığı davanın ilk duruşması Çağlayan’da bulunan İstanbul 37’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

242 gündür ölüm orucunda bulunan İbrahim Gökçek, Silivri Cezaevi’nden duruşma salonuna getirildi.

Duruşma sonunda Barış Yüksel adli kontrol şartı ile tahliye edilirken İbrahim Gökçek dahil tüm Grup Yorum üyelerinin tutukluluğuna devam kararı verildi. Bir sonraki duruşma, Silivri’de görülmek üzere 26-27 Mart 2020 tarihine erteledi.

Eyleminin 240. gününde olan “Örgüt kurmak ve yönetmek” suçlaması ile yargılanan Gökçek, mahkeme başkanına hitaben yaptığı konuşmada, “Bizim katilimiz olmayın. Kimsenin ölümüne izin vermeyin yaşatın. Bu adaletsizliğe boyun eğemeyiz. Eğer düşmansanız bize sizler için bile direniyoruz biz. Sizden öncekilerin yaşadığı adaletsizlikleri yaşamayın” dedi.

Duruşma öncesi İstanbul Adliyesi önünde bir araya gelen grup üyeleri ve Grup Yorum dinleyicileri davaya ilişkin bir açıklama yaptı.

Açıklamayı okuyan Grup Yorum üyesi, şunları söyledi:

“Türkülerini daha özgürce söylemek için direniyorlar. 10 defa çalışma yürüttüğümüz kültür merkezi basıldı, enstrümanlarımız kırıldı, arkadaşlarımız vur emri ile arandı, konserlerimiz yasaklanır hale geldi, hakkımızda birden fazla dosya açıldı. Bugünün Türkiyesi’nde misyonumuzu biliyoruz. Bizler halk için sanat anlayışımızla onurlu bir namusun simgesiyiz. Kavganın tam ortasında olmaktan geri durmuyoruz. Göstermelik delillerle İbrahim, Helin tutsak edildi.”

Grup açıklama sonrası, davayı izlemek için İstanbul Adliyesine girdi.