Kadınlar, 8 Mart’ta Kadıköy’e Çağrı Yaptı

8 Mart Platformu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi’nde basın toplantısı düzenleyerek tüm kadınları 8 Mart’ta sokaklara çıkmaya ve Kadıköy’deki buluşmaya çağırdı.

Platform adına açıklama yapan Sevda Erkılınç, bu yıl da şiddetsiz ve sömürüsüz bir yaşam, eşitlik ve özgürlük için sokaklara çıkacaklarını söyledi. Erkılınç, “Sahip olduğumuz tüm farklılıklara rağmen biz kadınlar, erkek egemenliğine karşı yükselttiğimiz isyanda ortaklaşıyor, birbirimizi meydanlarda, sokaklarda, işyerlerinde, okullarda, evlerde verdiğimiz mücadeleden tanıyoruz” dedi.

Basın açıklaması “Biliyoruz ki biz kadınları sömüren, katleden, susturmaya çalışan bu sistem ancak biz kadınların örgütlü mücadelesiyle yıkılacak. Şimdi, Şili’den İrana’a, Arjantin’den Lübnan’a, Rojava’dan İspanya’ya; dünyanın dört bir yanından yükselen kadın dayanışmasının gücüyle bütün kadınlara sesleniyoruz. Krize ve şiddete karşı dayanışmamızdan aldığımız cesaretle isyandayız! Geceleri, sokakları ve meydanları terk etmiyoruz. Tüm kadınları mücadelemizi büyütmek için 8 Mart Pazar günü Kadıköy kadın buluşmasına çağırıyoruz.” denilerek bitirildi.