Halkların Demokratik Kongresi’nin Eşbaşkanları Seçildi

HDP 4. Olağan Kongresi’nde Sezai Temelli yerine Mithat Sancar, eş başkan seçildi. Eş Genel Başkan Pervin Buldan ise muhalefete, “demokrasi ittifakı yapılması” çağrısında bulundu. Kongrede HDP’nin ana yönetim organı olan parti meclisinde ise köklü değişikliklere gidildi.

Ankara Arena Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilen HDP 4. Olağan Kongresi’nde, eş genel başkanlığa Mithat Sancar ve Pervin Buldan seçildi.

1018 delegenin katıldığı kongrede HDP’nin yeni eş genel başkanlarının yanı sıra 100 asil, 50 yedekten oluşan 150 kişilik PM, merkez disiplin kurulu, uzlaştırma kurulu gibi partinin yönetim organları belirlendi.

Kongreye yurtiçinden ve yurt dışından çok sayıda kişi katıldı. Kongrede; Tunus, Filistin, Ürdün, Fas, Kıbrıs, İsveç, Batı Şeria, Fransa, Galiçya, Almanya, Avustralya, Lübnan, Yunanistan, Bask, Mısır, İtalya, Katalonya, Danimarka, Norveç, İngiltere, İskoçya, Portekiz, Finlandiya, İsviçre, İspanya, Ermenistan ve Irak başta olmak üzere 28 farklı ülkeden konuk katıldı. Kongrede, 30’dan fazla siyasi parti temsilcisi, Orta Doğu’dan çok sayıda kadın örgütü bulundu. Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Birleşik Sol Grup Başkanı Tiny Kox, Avrupa Özgür İttifakı Başkanı Lorena Lopez de Lacalle, Avrupa Sosyalistleri Partisi Genel Sekreter Yardımcısı Giacomo Filibeck, Avrupa Parlamentosu Sosyalistler ve Demokratlar Grubu üyesi Nikos Androulakis kongreye katılan konuklardan oldu.

DEMİRTAŞ VE YÜKSEKDAĞ’IN MESAJI OKUNDU

HDP’nin Kongresi’nde önceki dönem eş başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ın mesajı okundu. “Partimiz HDP kurulduğu günden bu yana Türkiye halkalarının büyüyen umudu haline geldi” ifadelerine yer verilen mesajda HDP Nuh’un Gemisi’ne benzetildi.